× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be Yprauto

06-10-2011

Preview East Belgian Rally: Cedric CherainStrijd op twee fronten

Na de Omloop van Vlaanderen te hebben overgeslagen om met brio de Sanremo Rally (IRC) te rijden, keert Cédric Cherain volgend weekend terug naar het Belgische kampioenschap rally. Aan het stuur van de Renault Mégane RS N4 herneemt Cédric Cherain het gevecht op twee fronten: de groep N (Klasse 3) en de tweewielaangedreven wagens. Op beide fronten met grote ambities natuurlijk.
Cédric Cherain en zijn nieuwe copiloot Pascal Lopčs maakten een opgemerkte verschijning tijdens de Sanremo Rally: 17de (tweede in de klasse) algemeen terwijl ze de wedstrijd nog maar voor het eerst ontdekten.

Na dit internationale intermezzo is de rijder weer van de partij in het Belgische rallykampioenschap. Binnen deze competitie valt hij buiten de strijd voor de titel in de klasse (groep N). “Ik sta voorlopig op een zesde plaats met 22 punten achterstand op Jonas Langenakens. Een overwinning zou me 10 punten opleveren dus ik kan hooguit nog de tweede plaats viseren”, verduidelijkt Cédric Cherain. De opgave in Ieper waar hij Kris Princen met gelijkwaardig materiaal voor bleef en de afwezigheid in Roeselare wegen zwaar door op de eindbalans.

Dat neemt niet weg dat de Renault Mégane RS N4, op dit terrein dat hem toch zeer bevalt, nog een mooie kaart te spelen heeft. “Als we verleden jaar die betwistbare straf van drie minuten niet hadden gekregen, zou ik Bruno Thiry zijn voorafgegaan in de klasse van de tweewielaangedreven wagens bij mijn eerste kennismaking met de Clio R3. Dit jaar ben ik toe aan mijn derde deelname aan de East Belgian Rally. Het is een wedstrijd die me bevalt, met de vele blinde bochten en de klassementsproeven die een zeer natuurlijk traject volgen. Onze Mégane zou er zich zeker op zijn gemak moeten voelen ook al voorspellen de weerberichten niet veel goeds.

Getooid met het startnummer 7 zal de Franse voortrekker een belangrijke rol spelen binnen twee categorieën: de klasse 3 (groep N) en de categorie voor tweewielaangedreven wagens. “Binnen de klasse 3 zullen de vierwielaangedreven wagens zeker in het voordeel zijn als de aangekondigde regen zijn opwachting maakt. Jonas Langenakens zal misschien een beetje buiten ons bereik vallen, maar ik denk dat ik zal kunnen strijden met mijn goede vriend Cédric De Cecco, die zijn nieuwe materiaal nog zal moeten leren kennen. In de tweewielaangedreven categorie is er een interessant deelnemersveld. Buiten de merkencompetities zijn er nog de drie Renault Clio R3 van Hermen Kobus, Claudie Tanghe en Eric Mauffrey. Ik vertrek met het voornemen een goed resultaat neer te zetten op dit terrein dat nauw aan het hart ligt van mijn sponsors. Ik zal dus geen onzinnige risico’s nemen. Maar het is duidelijk dat we, als we op de baan blijven, met de Mégane een mooi resultaat kunnen viseren in de categorieën, maar ook in het algemeen klassement!

zwembaden en wellness
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
Yprauto

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen