× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be Yprauto

28-09-2011

Cédric De Cecco vertrouwt op Vertuz MotorsportMet de Mitsubishi Lancer EvoX in de East Belgian en de Condroz

.Na zijn eindzege in de Ford Fiesta SportTrophy 2010 en de titel van Kampioen van België Groep R aan het stuur van zijn Ford Fiesta R2, besliste Cédric De Cecco in 2011 een stap hogerop te zetten. Na een seizoensbegin dat niet aan de verwachtingen beantwoordde, voroal door een sortie in de Sezoens Rally, heeft de piloot uit Fléron beslist om nog een stap hoger te zetten. Cédric zal zijn comeback maken in de East Belgian Rally met een krachtige Mitsubishi Lancer EvoX.

Vertuz Motorsport, een jong team, kan al een mooi palmares voorleggen. Het team dat werd opgericht door Joost Boxoen in het begin van het seizoen, behaalde in de Sezoens Rally zijn eerste zege in Klasse 3, de categorie voor 4x4's Gr.N, dankzij Anthony Martin. In de belangrijkste wedstrijd van het jaar, de Geko Ypres Rally, eindigde de Mitsubishi Lancer EvoX van Vertuz Motorsport op de tweede plaats in de categorie tussen de tenoren van de Intercontinental Rally Challenge.

In de Omloop van Vlaanderen kwam de Mitsubishi Lancer EvoX niet aan de start. Vertuz Motorsport bracht tijdens dat weekend de wagen aan de start in de Franse Rallye de Béthunois, waar Nordist Pierre-Alexandre Perrin op een prachtige derde plaats stond, tot hij van de baan ging. In de East Belgian Rally zal de Mitsubishi Lancer EvoX van Vertuz Motorsport zijn comeback maken in het Kampioenschap van België.

Deze keer zal Cédric De Cecco zijn debuut met een vierwielaandrijver maken: "De overstap naar een 4x4 was de logische volgende stap. Door omstandigheden zet ik die stap vroeger dan gepland," vertelt de regerende Kampioen van België Groep R. "Na onze sortie in de Sezoens Rally en het forfait voor Ieper, moet ik het seizoen op een positieve manier afsluiten voor mijn partners. De keuze voor de Mitsubishi Lancer EvoX van Vertuz Motorsport lag voor de hand. Enerzijds ken ik team Floral al van mijn eerste stappen in het Kampioenschap van België. Zij zorgen ook voor de technische bijstand van de Mitsubishi. Anderzijds is deze wagen erg competitief."

Het besturen van een Gr.N, zoals deze EvoX, is natuurlijk geen kinderspel. "Daarom is het essentieel dat ik een testsessie kan afwerken voor de East Belgian Rally," vervolgt Cédric. "Om de automatismen aan te leren, zullen we bijstand krijgen van een ingenieur van het team van Jasper Van den Heuvel, die de wagen van Vertuz Motorsport heeft gebouwd. Ik reken ook op tips van Jasper! Voor deze wedstrijd kan ik bovendien rekenen op de ervaring van Renaud Jamoul als copiloot. Ik zal zijn hulp zeker kunnen gebruiken om de strijd aan te gaan met de tenoren in Klasse 3, al besef ik dat het moeilijk wordt om meteen te rivaliseren met de toppers in deze categorie vanaf mijn eerste rally. Dit zal een rally worden om te leren."

Na de East Belgian Rally, zal Cédric De Cecco opnieuw met de Lancer EvoX van Vertuz Motorsport rijden in de Condroz Rally. "In die rally wil ik de ervaring die ik heb opgedaan in Sankt-Vith benutten. Op voorwaarde dat ik de wagen op de baan houd, moet het mogelijk zijn om een goed resultaat algemeen te realiseren. Ik hoop natuurlijk dat ik me kan meten met de top in de categorie. Ik ben bijzonder gemotiveerd voor deze uitdaging!"

zwembaden en wellness
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
Yprauto

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen