× LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Verzekeringen Delaere MLV banden velgen Poperinge ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde

15-09-2011

Wedstrijdverslag Omloop van Vlaanderen: Tuur Vanden AbeeleTevreden met de kampioenschapspunten

De eerste plaats in het kampioenschap blijft ook na de Omloop verzekerd. Dit en niets anders werd als doel gesteld wanneer vrijdagavond vanaf de Expo richting de eerste proef van Izegem werd gereden. Doch slaagde Tuur en Isidoor erin om direct een sterke 2e tijd te klokken. “Ben enigszins verrast maar het sluit wel aan bij onze doelstelling om een goed tempo te rijden maar geen risico te nemen” melde de piloot uit Marke bij de eerste STOP.

Ook de daarop volgende proef van Beveren werd op dezelfde wijze afgewerkt maar de 2de passage op Izegem deed de BMW equipe verrassen op één van de typische gladde stroken die het parcour van de Omloop Van Vlaanderen rijk is. “We hebben even geluk gehad, in een snelle situatie brak de wagen een beetje verder uit dan verwacht, Tuur haalde hem mooi terug maar we zaten dan al met een vol wiel in de graskant….. gezien dat de gracht heel dichtbij was het eventjes balanceren. Helaas met de nodige seconden verlies als gevolg.” analyseerde Isidoor tijdens de lange service.

Met een 5de plaats in de tussenstand en ideale afwachtingspositie van wat er allemaal in kopgroep zou gebeuren werd dan ook het zaterdag gedeelte aangevat. Direct werden de registers opengetrokken en was het duidelijk dat de wedstrijd hard zal gespeeld worden tussen 3 Escorts van Paul Lietaer, Stefaan Stouf en Didier Vanwynsberghe en de Ascona van Vincent Verscheuren. Doch op de eerste passage van Zilverberg was het voor Vincent al “game over” na de breuk van een steekas wat het Climawest/Ghelamco team aan de voordeur van het podium bracht.

Vind het jammer voor Vincent maar de diepe coupures kunnen nefast zijn voor de transmissie. Wij schuiven een plaatsje op maar we laten de 3 heren voor ons strijden. Voor ons primeert het kampioenschap. De 5de plaats ondertussen is nu al reeds bijna op één minuut. Geen reden dus om onze kansen te verspelen, én wie weet wat valt er ons mogelijk nog iets in de schoot….” Vertelde een goedlachse Tuur tijdens de regroup.

In het verdere vervolg van de rally zou de positie niet meer veranderen, enkel een zware regenbui had mogelijk nog iets kunnen veranderen maar helaas.

We zijn tevreden met het resultaat, Charlie Schmid (Heli Racing) heeft weer perfecte auto afgeleverd en we behouden de leiding maar onze direct concurrent loopt met de 8ste plaats algemeen wel met goed 3 punten in owv hun klasse overwinning. Het zij zo, we blijven gemotiveerd en kijken al uit naar de volgende confrontatie in Sankt Vith.” Vertelde een zichtbaar tevreden Isidoor.

Verzekeringen Delaere
MLV banden velgen Poperinge
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen