× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Verzekeringen Delaere ALV saneren van tanks MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

10-09-2011

Cédric Cherain met de Renault Mégane N4 in de SanremoNa de Oekraïne en Ieper onze derde manche in het IRC!

Nadat hij schitterde in Ieper tegenover een referentie als Kris Princen, Renault speerpunt en oud-winnaar van de wedstrijd, blijft Cherain doorgaan op het hoogste niveau met een deelname aan de Sanremo (22-24 september), de negende manche van de Intercontinental Rally Challenge.

De traditionele zomervakantie was voor Cédric Cherain minder rustig dan voorzien. Zijn copiloot Cédric Pirotte besliste om zijn sportieve activiteiten even op een zijspoor te zetten om zich volledig te kunnen wijden aan zijn rol als coördinator binnen het Belgische Rode Kruis. Een beslissing die Cédric Cherain er toe verplichtte op zoek te gaan naar een vervanger. «Ik wil Cédric bedanken voor zijn inzet aan mijn zijde. Ik begrijp zijn beslissing, ook al komt ze mij natuurlijk niet goed uit. Een nieuwe ploegmaat vinden van dat niveau in het midden van het seizoen is geen makkelijke zaak.» Het is Pascal Lopès, ex-copiloot van Larry Cols, David Sterckx en Bernard Munster, die de vrijgekomen plaats van Cédric Pirotte zal innemen aan boord van de Renault Mégane RS N4. De andere verrassing is dat dit niet zal gebeuren tijdens de Omloop maar wal tijdens de... Sanremo!

«De overeenkomst met Pascal gaat over de laatste rally’s van het seizoen 2011», verduidelijkt Cédric Cherain. «Ik denk dat de prestaties in de Oekraïne en Ieper niet onopgemerkt zijn voorbijgegaan. Dat motiveerde bepaalde mensen om een extra inspanning te leveren zodat we een derde IRC manche kunnen rijden. Toch laten we België niet zomaar vallen! We zullen er bij zijn in de East Belgian Rally, een wedstrijd die ik vorig jaar heb ontdekt en die me enorm beviel, en ook op de Condroz, waar ik tot nu toe nog altijd kan bogen op een 5de plaats algemeen.»

In Italië krijgen Cédric Cherain en Pascal Lopès te maken met een serieuze tegenstand in de klasse ‘tweewielaangedreven wagens” en in de klasse 3 (groep N). Het betekent een bijkomende motivatie voor het nieuwe duo!

Verzekeringen Delaere
ALV saneren van tanks
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Verwante artikelen