× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness Verzekeringen Delaere MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be ALV saneren van tanks

15-08-2010

8 op 8 voor LietaerCompleet verslag van de wedstrijd

8 op 8 voor Lietaer

Favoriet Paul Lietaer heeft de verwachtingen ingelost en won de 2de Short Rally van Staden. De snor reed in de gereviseerde Subaru Impreza WRC alle scratches en had na 8 proeven een voorsprong van meer dan 2 minuten op thuisrijder Snaet.

De strijd voor de 2de plaats leek aanvankelijk te gaan tussen de Nederlander Swaenen, Lefevere en Snaet. Aanvankelijk want de BMW van Lefevere verdween met een rookwolk uit de wedstrijd op de 2de proef, Swaanen ging op de derde proef van de baan met de BMA Octavia en moest ook aan de kant.

Thuisrijder Snaet moest voor de 2de podiumstek wel afrekenen met een goed rijdende Johan Van Keer. In de vijfde proef verloor Snaet 44 seconden, maar hij zette dit verlies recht door op de resterende proeven telkens de 2de tijd te draaien. Snaet werd zo knap tweede en hield nog 19 seconden voorsprong op Johan Van Keer.

Stefaan Stouf was goed op weg om de Historic wedstrijd te winnen. Maar Stouf verloor op de allerlaatste proef een pak tijd na een kleine sortie. Zo verloor hij ook alle kansen op de Historic zege en zijn vierde plaats algemeen. Uiteindelijk won Vanden Abeele de historic met iets meer dan 1 minuut voor op Deleersnijder en de onfortuinlijke Stouf.

Bart Maes werd, na de pech van Stouf, nog vierde met in zijn kielzog de BMW van Braeckevelt die de top 5 afsloot. Verder in de top 10 nog Coene, Prinzie, Rowe, Vanden Abeele en als 10de de winaar in F2 Demaerschalk. Hans Vancampenhoudt was in de openingskilometers ook op weg naar een mooie top 10 plaats, maar hij was iets te optimistich en ging van de baan op de derde proef en moest zijn come-back vroegtijdig afronden.

In divisie 1-2 was Dolfen de eerste leider, op kp 4 verloor hij echter anderhalve minuut... Deckmijn nam even de leiding, maar Cloet nam vanaf de vijfde proef de leiding definitief in handen. Dolfen maakte nog een mooie remonte en ging in de laatste proef nog nipt voorbij Deckmijn en eindigde tweede op 22 seconden van leider Cloet.

 • Uitslagen


 • Op onze foto-pagina een compleet fotoverslag van de wedstrijd. Foto's van alle deelnemers zijn beschikbaar na een vrijblijvende mail naar info@rallylovers.be.

  Wedstrijd verslagen zijn steeds welkom via info@rallylovers.be.

  zwembaden en wellness
  Verzekeringen Delaere
  MLV banden velgen Poperinge

  http://www.daviddesign.be
  ALV saneren van tanks

  Trefwoord(en)

  Foto albums

  Verwante artikelen