× LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
c est bene ALV saneren van tanks zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be

LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde

22-07-2010

Verslag Shortrally Oudenburg-Jabbeke: The Historic Escort Boys50ste plaats algemeen

Met de rally van Ieper nog zwaar op de maag werd verleden weekend de short-rally van Ettelgem gereden.
De short-rally van Ettelgem is een B-rally en wordt verreden over 135,60 kilometer waarvan 82,40 kilometer klassementsproef en 53,20 kilometer verbindingsweg. De 2 klassementsproeven worden verreden op een 100 % verhard parkoers.

Op zaterdagnamiddag waren de verkenningen voorzien. De langste Kp van de rally was dit jaar volledig gewijzigd. Daar mijn vaste co-pilote Annelies zaterdag moest werken heb ik een beroep mogen/kunnen doen op Yanninck. Waarvoor dank.
Veel stukken waren nog dezelfde als verleden jaar. Er was gewoon een beetje gepuzzeld met de stukken parcours.

Na een vlotte verkenning op zaterdag kwamen Annelies en ik zaterdag aan de start met nummer 68. Er kwamen 96 wagens aan de start, historic wagens inbegrepen.

Boucle 1.
De 1ste kp en tevens de langste lag dit jaar zeer dicht bij de service zone. Ideaal voor de service crew om eens een kijkje te gaan. Onze 1ste kp verliep niet zo vlot in het begin (zoals gewoonlijk) Maar halverwege de 1ste kp begon het al te vlotten. We hadden een tijd van 11m16sec.
De 2de kp was identiek zoals verleden jaar en daar deden we 2m5sec over. Maar er zat nog meer in.

Boucle 2.
Na nog een kleine aanpassing aan de bandendruk werd van start gegaan met de 2de bloucle. Op de 1ste kp deden we maar liefst 14 sec van onze tijd af en het smaakte naar meer. Op de 2de kp hebben we geluk gehad. Op een korte links drie situatie brak de auto achteraan volledig uit met als gevolg dat we terug stonden van waar we kwamen. Gelukkig hadden we de grachten kunnen vermijden. Snel draaien en wegwezen was de boodschap. Jammer genoeg verloren we, gezien onze enthousiasme in de bochten, terug onze zuur verdiende seconden van de vorige kp. Tijd van 2m17s.

Boucle 3.
Vol enthousiasme op weg naar de 3kp. Bedoeling was te proberen onze tijden onder de 11min. te brengen. Maar toen we aan de start kwamen zagen we dat de kp was geannuleerd wegens ongeval. Jammer.
Na bijna een uur wachten aan de start van kp 2 kwamen we na de finish op een tijd van 2m6sec.

Boucle 4.
Aan de start van de laatste boucle was de fut er een beetje uit. Met al dat lang wachten in de bloedhete wagen gans de dag was de concentratie een beetje zoek. Maar niettegenstaande dit gevoel brachten we onze scratch tijd van de dag; 11min rond. De laatste kp werd zonder al te veel risicoís te nemen gezet op 2m5sec.

c est bene
ALV saneren van tanks
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen