× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

23-02-2010

Robin Buysmans met van Eldik in BK 2010 ingeschrevenzeker 4 proeven met Lancer WRC 05

Robin Buysmans met van Eldik in BK 2010 ingeschreven

Na het IRC-programma met Freddy Loix, navigeerde Robin Buysmans vorig seizoen Peter Hopmans naar de Belgische titel in Groep N. Robin had echter geproefd van het navigeren in een topwagen en wenste terug een stap hogerop te zetten. Die stap werd vandaag gezet, want Robin Buysmans kwam tot een akkoord met Mark van Eldik. De voormalige Nederlandse kampioen zal met zijn prachtige Mitsubishi Lancer WRC05 trouwens minstens 4 manches van het Kampioenschap van België afwerken. Het duo heeft zich bovendien ingeschreven voor het Belgian Rally Championship, zodat ze punten kunnen scoren in de titelstrijd.

Het contact tussen Robin Buysmans en Mark van Eldik kwam tot stand dankzij Maurice Bergsteyn, al 19 jaar een kameraad van Robin. Vorig weekend reden ze samen de Legend Boucles de Spa met een Opel Kadett B uit 1968.

"We waren op weg naar een plaats in de Top 5 met onze bescheiden Kadett, tot we in Ster op de proef geblokkeerd werden. René Duval was van de baan gegaan en de wagen voor ons bleef gewoon op de weg staan wachten tot de toeschouwers de Toyota terug bevrijd hadden. Toen ik de piloot voor ons duidelijk had gemaakt dat hij plaats moest maken, konden we verder, maar ondertussen waren al enkele minuten verstreken. Daardoor zakten we terug naar de 12de plaats. Er zat echter veel meer in. Tijdens de rally vertelde ik Maurice dat ik een zitje zocht in een topwagen voor 2010. Hij bracht me in contact met Mark van Eldik."

Na enkele telefoontjes was de zaak beklonken.

"Vanaf de Rally van Haspengouw zal ik Mark van Eldik navigeren in zijn Lancer WRC05. Nogal wat Nederlandse piloten doen tegenwoordig een beroep op Belgische copiloten, omdat wij toch wat meer internationale ervaring hebben. Met mijn ervaring kan ik Mark wellicht toch wat bij brengen, zeker in Belgische rally's. Mark van Eldik heeft zich immers ingeschreven voor het Belgisch kampioenschap, want hij rijdt de vier eerste manches van het BK: Haspengouw, de TAC en de Sezoens in het kader van het ERC, en de Rally van Wallonië, een manche van het Nederlands kampioenschap. Verder zullen we wellicht ook een groot deel van de rally's voor het Nederlands kampioenschap rijden, maar daarover hebben we nog niet gesproken. We moeten natuurlijk eerst zien of alles goed verloopt tijdens de Rally van Haspengouw, maar ik ben ervan overtuigd dat het wel zal klikken met Mark."
Donderdag, daags voor de verkenningen, zullen Robin en Mark voor de eerste keer samen aan tafel zitten.

"Het is allemaal heel snel gegaan. We hebben een keer of vier telefonisch contact gehad. Ik moet zeggen dat het wel klikt met Mark. Hij voelt ook aan dat hij in het buitenland nood heeft aan een navigator met internationale ervaring. Bovendien ken ik de proeven in België, zodat ik hem in die wedstrijden zeker nuttige tips kan geven. Ik ben erg blij met deze samenwerking, want Mark van Eldik is zeker een van de snelste piloten van Nederland en met MML, het voormalige fabrieksteam van Mitsubishi, is de kwaliteit van de Lancer WRC05 gegarandeerd. Volgens Mark is het de beste WRC die hij ooit bestuurd heeft. Dat wil wat zeggen, want hij heeft ook nog een Subaru Impreza WRC S14..."

Zaterdag 27 februari komt het duo Mark van Eldik-Robin Buysmans alvast aan de start van de Rally van Haspengouw, de openingsmanche van het Kampioenschap van België.

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Autostal Duindistel
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen