× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness Verzekeringen Delaere MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be ALV saneren van tanks

19-06-2009

Škoda Gordon Rally TeamDe Škoda Fabia Super 2000 is een te duchten wapen

Škoda Gordon Rally Team

Enkele uren voor de start van de belangrijkste wedstrijd op de Belgische rallykalender werkten François Duval en Denis Giraudet hun laatste tests af met de Škoda Fabia Super 2000 waarmee ze morgennamiddag de wegen van de Westhoek zullen aansnijden. De shakedown van donderdagavond gaf de rijders de kans om in volledige osmose met hun machine te geraken. Het hele weekend lang zal de Fabia Super 2000 in de gaten worden gehouden door Patrick Pivato, de coördinator van het Škoda Gordon Rally Team in Ieper.

284,76 km tegen de klok, verdeeld over twee dagen en zestien chronoritten. Een niet onaardig menu, maar de rijders van de Škoda Fabia met het nummer 2 hebben grote honger. “Ik kan haast niet wachten om te vertrekken”, stelt François Duval na de twee runs op het parcours dat donderdagavond in Nieuwkerke werd uitgestippeld. “Denis, mijn corijder, en ik zijn er helemaal klaar voor. Begin deze week hebben we de drie door het reglement toegelaten verkenningsdoortochten afgewerkt. Omdat mijn laatste deelname aan de Belgium Ypres Rally al dateert van 2002 hebben we volledig nieuwe nota’s genomen. Die verkenningen lieten me toe vast te stellen dat de wegen er iets minder hobbelig bijliggen. Het asfalt daarentegen, dat is nog altijd even glad.

De shakedown leverde ook een emotioneel moment op. Patrick Pivato, dit weekend de coördinator van het Škoda Gordon Rally Team, nam bij het begin van de sessie even plaats in de Škoda Fabia.

Dat gaf me echt zin om opnieuw als corijder naast François plaats te nemen”, stelde Pivato. Het Škoda Gordon Rally Team is trouwens in de wolken dat ze het hele weekend lang op het enthousiasme en de ervaring van Patrick kan rekenen, de rijders zijn eveneens verheugd dat ze van de steun van de Fransman kunnen genieten.

François Duval en Denis Giraudet hebben nog maar één rally samen afgewerkt – de Wales Rally GB van vorig seizoen – maar de samenwerking tussen de twee loopt nu al perfect. “Ik hou er van om volgens de nota’s te rijden”, legt de rijder uit. “Daarom moet ik een volledig vertrouwen in mijn corijder hebben. Denis is één van de meest ervaren corijders ter wereld.

Drie keer reed ik al in Ieper en drie keer finishte ik op de tweede plaats”, vult de corijder van François aan. “Ik werd telkens geklopt door een Belg. Voor de editie 2009 heb ik dus besloten om naast de beste Belgische rijder plaats te nemen.”

Het Škoda Gordon Team zet ondertussen alles op alles opdat Duval en Giraudet in de best mogelijke omstandigheden aan de start kunnen verschijnen. “Deze Fabia Super 2000 komt rechtstreeks van de raceafdeling van het merk”, aldus René Georges, de nieuwe eigenaar van de bolide. “Mecaniciens van mijn team hebben de wagen in Tsjechië gebouwd en in Ieper hebben we de belangrijke steun van technici van Škoda Motorsport.

François en Denis hebben de Škoda vorige week trouwens uitvoerig aan de tand gevoeld. “In twee dagen heb ik zo een 260 testkilometers afgelegd, op een klein baantje in de buurt van Ieper”, legt Duval uit. “Die eerste kennismaking stelde me in staat om de wegligging van de auto te verfijnen. Vandaag, donderdag, heeft het team van René Georges een volledig nieuwe motor gemonteerd. De atmosferische tweeliter blaakt van gezondheid. De twee doortochten die ik vanavond op de shakedown van Nieuwkerke heb afgewerkt bevestigden wat ik reeds dacht: deze Škoda Fabia Super 2000 is een te duchten wapen en ik ben vast van plan het volledige potentieel maximaal te benutten.

Naast de wagen van het Škoda Gordon Team staan er twee andere Fabia’s Super 2000 aan de start, ingeschreven door Škoda Motorsport: één voor de Fin Juho Hanninen, een tweede voor de Tsjech Jan Kopecky.

zwembaden en wellness
Verzekeringen Delaere
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
ALV saneren van tanks

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen