× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge Yprauto http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

21-05-2009

Pascal en Andy Gaban in de SezoensrallyOm te leren in de Caen C2 R2 Max

Pascal en Andy Gaban in de Sezoensrally

Voor Andy Gaban zal zaterdag 9 mei 2009 voor altijd een mijlpaal betekenen en sindsdien kreeg de kersverse laureaat van de Patrick Snijers Rally Contest het ene goede nieuws na het andere. Zo kreeg hij het voorstel om de komende Sezoens Rally te rijden als copiloot, om de knepen van het vak al te leren. De grootste verrassing was de naam van de piloot. Andy zal immers niemand minder dan zijn eigen vader, Pascal Gaban, navigeren. Een mooi familieverhaal!

Wim Soenens en Johan Caen, duidelijk gecharmeerd door het potentieel en de persoonlijkheid van de jonge Gaban, lanceerden dit schitterende idee. De wagen is, zonder verrassing, een van de Citroën C2-R2 Max van Caen Rallysport. Voor hij zelf het stuur zal nemen in de ORC Canal Rally, zal Andy leerrijke tips krijgen van zijn ervaren papa, zeker ook wat betreft de voorbereiding en het verloop van een rally.

"Het is in de eerste plaats de bedoeling om bij te leren," verduidelijkt Pascal. "Ik wil dus benadrukken dat ik niet voor persoonlijk succes ga rijden. We rijden wel in het kader van de Citroën Racing Trophy, maar het kan best zijn dat de jonge kerels voor mij eindigen. Daar lig ik niet wakker van. Wanneer mijn zoon na de wedstrijd veel heeft bijgeleerd, dan zal ik mijn opdracht vervuld hebben. Ik vind trouwens dat het parcours in Bocholt ideaal is om te beginnen, want asfaltstroken met veel grip worden afgewisseld met porties onverhard."

Andy wil deze "bonus" met beide handen grijpen. Hij neemt zijn rol erg ter harte: "Het is duidelijk dat ik me beter voel aan het stuur, maar ik wil zeker niet dat mijn vader op zich moet rijden. Ik zal het allemaal tijdens de wedstrijd moeten leren, maar ik ga me zeker 200% op de nota's concentreren en mijn best doen als navigator. Het zou fijn zijn indien we een mooi resultaat kunnen behalen voor de personen die ons hun vertrouwen schenken en die ik overigens nog eens wil bedanken."

De zoon heeft al een beetje kunnen rijden met de C2-R2 Max, maar dat kan de vader niet zeggen: "Ik ben heel benieuwd naar de kennismaking met de wagen, want iedereen is vol lof over de C2-R2 Max. Men zegt dat de achtertrein nogal "losjes" is. Dat zou goed bij mijn rijstijl moeten passen. Ik wil de wagen zeker zonder schram-metje aan de finish brengen om de initiatiefnemers van het project op passende wijze te bedanken. Ik denk dat het voor ons allebei een beetje vreemd zal zijn om een rally samen te rijden. Ik ben blij voor Andy, maar ik had liever gehad dat het hem later overkomen was... Nu moet ik immers aan de andere kant van het lint gaan staan en daar ben ik in feite nog niet klaar voor. Toch wil ik graag nog een wedstrijd rijden met een Porsche 911 GT3, om mezelf te amuseren en het publiek wat spektakel te bieden. Dat komt goed uit, want Wim Soenens heeft er een staan (lachend)!"

Vanzelfsprekend zullen we de prestaties van deze hoogst originele combinatie op de voet volgen, nu zaterdag 23 mei in Bocholt.

MLV banden velgen Poperinge
Yprauto

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen