× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

14-04-2009

TAC Rally: Peter HopmansPech overvalt Speedwearcompetition team

TAC Rally: Peter Hopmans

Zaterdag werd in en rond Tielt de eerste manche van het BK-Rally verreden. Het paasweekend voorzag de rijders van droog weer en dat beloofde op de snelle proeven.

Ook het Speedwear Competition team met Peter Hopmans en Johan Vandeweyers, waren van de partij. Na het schitterende resultaat in de rally van Hannut, was het team vol vertrouwen naar Tielt afgezakt. Peter wist dat het geen gemakkelijke opdracht zou zijn, maar dit schrikte hem niet af. Bij het begin van de wedstrijd ging het al fout. Bij het nemen van de start op de eerste proef braken beide cardans achteraan en zou voor de komende proeven voor de nodige problemen zorgen.

Peter geeft een woordje uitleg : “Bij het nemen van de start op kp Schuiferskapelle, ben ik wellicht te bruut vertrokken waardoor beide aandrijfassen achteraan stuk gingen. Door het centrale diff achteraan te sperren, konden wij de proeven nog uit rijden, maar uiteraard aan een langzaam tempo. Per proef verloren wij zowat twee minuten en uiteraard ook elke vorm van strijd in de Groep N. Op deze wijze moesten wij 4 kp’s afhaspelen vooraleer wij de service konden bereiken. Eenmaal aan de service aangekomen hebben de mensen van Colsoul Rallysport schitterend werk verricht door alles te herstellen binnen de opgelegde tijd” aldus Peter.

Alles was goed voorbereidt en het is dan ook zeer jammer dergelijke problemen voor te krijgen. Maar het is en blijft een rally. Vandaag zijn wij het en morgen is het een ander team. We zijn professioneel genoeg om dit alles een plaats te geven. De tweede ronde hebben wij dan (te) voorzichtig aangepakt en hebben dan stelselmatig het tempo verhoogd. Door het tijdsverlies stonden wij immers op de 51ste plaats en laatste in Groep N."

Halverwege wedstrijd leek nog niet alles verloren te zijn vertelt Peter : “Bij het zien van de tijden, merkten wij dat er nog punten te rapen vielen in Groep N. In de 3de en 4de ronde draaiden wij quasi steeds de 2de tijd in Groep N achter de ongenaakbare David Bonjean en lieten zelfs een 7de tijd algemeen optekenen. Daarop hebben wij ons schrap gezet en behaalde kp na kp de 2de tijd in groep N. Uiteindelijk nog goed voor een 18de plaats algemeen en 5de Groep N."

Zonder deze pech was een 2de plaats in hun klasse en een top 10 algemeen zeker haalbaar. "Het Belgisch Kampioenschap is nog maar net begonnen en met de enkele punten vertrekken wij met nieuwe moed en aanvalslust naar de volgende wedstrijd, Rally de Wallonie te Namen."

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Autostal Duindistel
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen