× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks Verzekeringen Delaere zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

28-09-2008

Hemicuda: Zege voor Thierry Dekoninck

Hemicuda: Zege voor Thierry Dekoninck
Hemicuda: Zege voor Thierry Dekoninck

Ondanks dat er mooi weer werd voorspeld werden de eerste rondes van de Hemicuda rally afgewerkt in een heel dikke laag mist... Deze mist maakte dat de kleine Clio R3 van thuisrijder Koen Lauwaert zelfs even aan de leiding kwam te staan van de wedstrijd. Nadat de mist rond de middag verdween kwam de Clio van Lauwaert vermogen tekort om de Lancer van Dekoninck te volgen.

Ondanks dat Dirk Vermeirsch 'maar' met de Sierra Cosworth aan de start kwam werd hij bij toch bij de favorieten gerekend. De Pittemse tuner verloor in de eerste ronde wat tijd, maar begon vanaf de tweede ronde sterke tijden neer te zetten. Hij kwam in de voorlaatste ronde tot op minder dan 10 seconden van de 2de plaats maar moest toen opgeven nadat een cardan kapot ging en een triangel was afgebroken.

Na Dekoninck en Lauwaert waren de Lancers van Pyck, Van Craenenbroeck en Coene ook vooraan te vinden. Na de eerste ronde leek het een strijd te worden voor de derde plaats tussen deze 3 Lancers. Bert Coene kende heel wat technische problemen met zijn recent aangekochte Lancer EVO 9 en zakte na een tijdstraf terug tot een 12de plaats. Van Craenenbroeck bleek de snelste en kon dankzij de latere opgave van Vermeirsch mee op het podium, Filip Pyck werd 4de en won de strijd in div 1-2.

De vijfde plaats ging in extremis nog naar Phil Nijs, deze laatse kon profiteren van de opgave van Xavier Alliet (mechanische problemen) in de laatse ronde. Phil Nijs reed nog steeds niet met de Impreza N14 zoals werd aangekondigd. Ook de dochter van Phil, Patrice Nijs nam deel in Koekelare, helaas maakte ze in de laatste ronde een sortie en kon ze haar top 10 plaats niet verzilveren.

Chris Dobbelaere werd zesde nog net voor de Lancer EVO 9 van Bert Coene (7de) en de Megane van Bart Pyck (8ste). De winnaar van de Historic wedstrijd Tuur Vanden Abeele werd 9de en de Clio van Pieter Cailliez sloot de top 10 af.

Bij de historics was de BMW van Tuur Vanden Abeele reeds vanaf de eerste ronde de snelste. Vanden Abeele zette 15 van de 18 besttijden op zijn naam, en behaalde zo zijn allereerste zege. Thuisrijder Ronny Declerck werd verdienstelijk tweede in zijn eerste historic wedstrijd, Tom Tytgat sloot de Historic top 3 af.

Ondanks het droge weer waren er heel veel opgaves te noteren, oa Diider Ceenaeme (cardan), Pynebrouck (benzine-pomp), Piet Declercq (starter), Steven Dolfen (mechanisch), Emanuël Mackelberg (koppeling), Lode De Keyser, Jacques Maroy (ontsteking), Bart Maes (?), Patrica Nijs (sortie), Jean-Marc Decloedt (turbo), Dirk Vermeirsch (cardan), Vicrorien Heuninck, Bert Cornelis, Wim Dereu (sortie), Wim Lootens (niet gestart), Lerminez Jeoffrey (batterij), Bert Cornelis (?)...

Reacties van piloten/teams mogen naar rallylovers.be@telenet.be worden gestuurd.

ALV saneren van tanks
Verzekeringen Delaere
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen