× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

15-08-2008

RS Staden: Paul Lietaer ongenaakbaar...

Zoals verwacht zou het voor de zege in Staden tussen Lietaer, Snijers en Vermeirsch gaan. Het was ook in deze volgorde dat ze afklokten na de eerste ronde. Snijers moest 3 seconden toegeven, Vermeirsch iets meer dan 10 seconden op de gereviseerde Subaru WRC van Paul Lietaer. Achter het ongenaakbakare trio was het de BMW van Xavier Alliet die volgde, met in zijn spoor de 'oude' Clio Williams van Koen Lauwaert en de leider in div 1-2-3 Frederik Dekeyser.

Na de eerste doortocht spraken we met Stefaan Prinzie in de service. "Blijkbaar mag ik nooit geluk hebben in Staden" vertelde de loodgieter uit Houthulst. "Drie maal ben ik stilgevallen... Ik moet hier normaal in de top 5 kunnen rijden, en sta nu op een 15de plaats, slecht gereden, niet meer en niet minder...". Na de eerste rond ook reeds een opgave voor Dieter Thys, "Cardan gebroken bij het optrekken na een rechts 90", aldus de ontgoochelde VW piloot.

Ook in de volgende rondes was Lietaer de snelste, Snijers bleef in de buurt, maar Vermeirsch moest lossen. Na de tweede ronde liet de organisatie weten dat nummer 100, de BMW M3 Bart Cooman, werd uit koers genomen omdat hij de motorkap van zijn BMW opende tussen de TK en de start.

De top 4 bleef de ganse wedstrijd ongewijzigd, Lietaer bleef verder uitlopen op Snijers en vooral op Vermeirsch. Deze laatste moest aan de finish bijna een minuut toegeven aan Lietaer, Xavier Alliet die vierde werd volgde al op 1.47.

In de laatste ronde verdween de Clio van Lauwaert uit de wedstrijd na een afgebroken wiel en kon de winnaar in dic 1-2-3, Frederic Dekeyser, de top 5 binnenduiken. Joseph maakte opnieuw indruk maken met de imposante 205 en kwam uiteindelijk amper 3 seconden buiten de top 5 terecht. Bert Coene werd na tweede in div 1-2-3 en zevende algemeen voor de BMW's van Eric Louies en Stefaan Prinzie. Vincent Verscheuren was op stap met de krachtige ex-Cooman Sierra Cosworth, en werd 10de algemeen.

Bij de Historics werd de wedstrijd overmeesterd door Wim Soenens, de GEKO zaakvoerder reed met zijn Escort MK II een 11de tijd algemeen en won met ruime voorsprong de Historic wedstrijd.

In de moderne wedstrijd was Didier Spillebeen de publiekslieveling, Spillebeen maakte zijn come-back na de sortie in de TBR eind vorig jaar. Bij de Historics waren het winnaar Wim Soenens en Wim Dereu met de ex-Taillieu BMW die de show hebben gestolen.

Ondanks het droge parcours werd de rally niet gespaard van sorties, ondermeer de sortie van Franky Schutz zorgden voor wat vertraging in de timing.

TOP 10 (onder voorbehoud)

1 P. Lietaer - Subaru Impreza WRC
2 P. Snijers - Porsche GT3 +16"
3 D. Vermeirsch - Subaru Impreza WRC +51"
4 X. Alliet - BMW +1'47"
5 F. De Keyser - Subaru Impreza Wrx +2'03"
6 B. Joseph - Peugeot 205 Maxi +2'06"
7 B. Coene - Mitsubishi Lancer EVO 8 +2'18"
8 E. Louis - BWM M3 +2'28"
9 S. Prinzie - BMW M3 +2'28"
10 V. Verscheuren - Ford Sierra Cosworth 4x4 +2'39"
11 W. Soenens (Historic) +2'58"

Autostal Duindistel

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen