× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

01-06-2008

ORC Rally : Paul Lietaer lost de verwachtingen in...

Dat Paul Lietaer de ORC rally won was niet echt een verrassing. Met de Subaru WRC had Lietaer de beste wagen, maar daarom is de zege niet minder verdiend... Lietaer moest constant geconcentreerd blijven, Patrick Snijers en Andy Levere bleven zowat ganse wedstrijd binnen de minuut van de leider.

Na de eertse proef leken we ook met John Deconinck te moeten rekening houden voor de verdeling van de podiumplaatsen. JDR zaakvoerder Deconinck ging op de 2de proef rond en verloor 44 seconden en ook de voeling met de top. Deconinck bleef goede tijden neer zetten en kwam nog terug in de top 10, ruim halverwege de wedstrijd verdween de EVO IX echter uit de wedstrijd.

Het werd snel duidelijk dat de WRC van Lietaer niet te kloppen was. Lefevere bewees, na enkele tegenvallende resultaten in het BK, dat zijn BMW heel snel is op het droge asfalt. "We moeten heel hard doortrappen om die BMW achter ons te houden" vertelde Snijers tijdens de service. "Wij moeten nog wat zoeken naar de ideale afstelling voor deze droge, gladde asfalt. Andy kan zijn vermogen voorlopig beter op de grond zetten."

Snijers was op het merendeel van de proeven de snelste, maar Lefevere bleef heel dicht volgen op de GEKO Porsche. Na 12 proeven was Snijers uiteindelijk 20 seconden sneller, Andy Lefevere sloot de top 3 af met voorsprong van meer dan een minuut op Stefaan Van Craenenbroeck. Bert Cornelis mocht met de spectaculaire Escort WRC de top 5 afsluiten.

Verder in de top 10 nog een ontketende Koen Lauwaert in de' home-made' Clio R3, Stefaan Prinzie, Gregoire Coulembier en Wim Lootens die de top 10 kon afsluiten. Mathias Viaene wisselde van wagen met Tuur Vandenabeele en schonk de potente BMW van Vandenabeele de zege. Achter Viaene was het Alain Vermeulen met de Ascona van Goudezeune. "Ik heb vandaag slechts in n bocht de handrem gebruikt, we gaan echt voor de tijden..." aldus de Poperingse garagehouder halverwege de wedstrijd.

Na de wedstrijd kreeg Viaene echter nog een tijdstraf voor het verkeerd inklokken en won Vermeulen uiteidelijk voor Viaene en Glorieux. Debyser verloor in het begin heel wat tijd en miste op 1 seconde na nog de top 3. Filip Calliau kwam de nieuwe mechaniek van de Audi Quattro verder op punt zetten en sloot na enkele probleempjes de top 5 nog af.

Piloten mogen steeds hun reactie ter publicatie doorsturen naar rallylovers.be.

 • foto reportage
 • .

  Optiek Vanneste Hooglede Izegem
  Autostal Duindistel

  http://www.daviddesign.be

  Trefwoord(en)

  Foto albums

  Verwante artikelen