× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness c est bene http://www.daviddesign.be ALV saneren van tanks

21-04-2008

LRT: Eerste WRC zege voor Paul Lietaer (update)

Paul Lietaer heeft net zoals afgelopen jaar de LRT Rally gewonnen. Nadat hij op de eerste proef de scratch moest delen met merkgenoot Vermeirsch toonde Lietaer snel dat hij de te kloppen man was... Hij zette zowat alle besttijden op z'n naam en kon zijn voorsprong stelselmatig opbouwen.

De tweede plaats leek lange tijd voorbehouden voor Bernd Casier in de Volkswagen Polo Super 2000. Casier kreeg in de laatste ronde nog 20 seconden straftijd en hij verloor ook nog eens wat tijd op de allerlaatste proef en daar kon Vermeirsch van profiteren... Aan de finish had de Pittemse verhuurder 6 seconden over op Casier.
In Komen waren er heel wat nieuwigheden, n van die nieuwigheden was de come-back van Alain Depierreux. De garagehouder uit Bouillon reed in Komen met een Lancer EVO 9 en bewees dat hij zijn snelheid van weleer niet verloren was. De top 3 was voor Depierreux onbereikbaar, de vierde positie was het hoogst haalbare en die positie kon hij reeds heel snel veilig stellen. De top 5 werd ten slotte afgesloten door de lokale piloot Patrick Milleville, ook met een EVO 9.

Ondanks de vetiige wegen was er eigenlijk relatief weinig spanning in de wedstrijd, de plaatsen in de top 10 werden reeds heel snel verdeeld. Bert Cornelis ontdekte de Escort Cosworth verder, zonder het spektakel te schuwen eindigde hij zesde. Gregoire Coulembier werd met zijn zevende plaats winnaar in de F2, maar de prestatie in F2 kwam van Raphael Venant 8ste algemeen met een Opel Astra op... straatbanden. Venant was dan ook de winaar van div 1-2-3.

In divisie 1-2-3 was de strijd trouwens heel wat spannender dan in divisie 4. Nadat favoriet Eric Moulin in de tweede ronde uitviel bleef de strijd spannend tussen Venant, Horgnies en Benoit Laurent. Het trio kwam ook in die volgorde over het podium, maar met enkel 20 seconden verschil tussen de eerste en de derde...

Voor Jean Marc Decloedt was het de debuutrally met de nieuwe Subaru Impreza. JMD zorgde voor enkele heel spectaculaire doortochten, en eindigde als 12de in div 4. Ook Marnic Van Lancker kwam zijn nieuwe wagen testen, "Het is een wedstrijd om te testen, om de kleine probleempjes op te lossen, in het begin kenden we wat problemen met de versnellingsbak, maar ik heb een goed gevoel in de wagen. Als alles goed verloopt gaan we goed vooruit en ik weet de handrem al zitten..." lachte Marnic. Later moest de BMW M3 aan de kant met een technisch probleem.

Bij de Historics was het de SMS Opel Ascona A van Stephen Van Kemmel die de snelste was, Van Kemmel was meteen de leider, Geert Vandoorne die kortbij volgde verloor 11 minuten met een mechanische defect.

Bekijk de HIER de foto-reportage, piloten mogen steeds hun reactie ter publicatie doorsturen naar rallylovers.be.

zwembaden en wellness
c est bene

http://www.daviddesign.be
ALV saneren van tanks

Trefwoord(en)

Verwante artikelen