× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

13-03-2008

In memoriam Hans Goudezeune vanwege VW Club

In memoriam Hans Goudezeune vanwege VW Club

Hans Goudezeune (1984 – 2008)
Hans werd geboren op 14 september 1984 in Poperinge. Als inwoner van Kemmel en zoon van Gaby kreeg hij de microbe van de rallysport met de papfles mee. Vader Gaby, zelf een voortreffelijk piloot, nam de laatste 30 jaar aan tientallen rally’s deel en het dorpje Kemmel is elk jaar in juni het strijdtoneel van een van de bekendste chronoritten van de Belgium Ypres Westhoek Rally. Allesbehalve verwonderlijk dus dat zijn passie voor autosport en mechaniek uiteindelijk zouden leiden tot het behalen van een ingenieursdiploma aan de Hogeschool HTS Autotechniek Arnhem (Nederland).

In 2004, op aanraden van Marc Duez, vervoegt Hans een eerste maal het team van René Georges Rally Sport voor een stage van 6 maanden. Het bevalt hem zo goed en hij integreert zo snel in de kleine structuur, die op dat ogenblik enkele exemplaren van de VW Polo Super 1600 runt, dat hij er uiteindelijk een jaar zou blijven.

In 2005 gaat hij aan de slag bij Future World om het jaar erop - nog steeds in het kader van zijn opleiding - terug te keren bij René Georges. Ondanks zijn nog jeugdige leeftijd wordt Hans een van de pijlers van het kleine team uit Jalhay. Geregeld trekt hij ook naar Zuid-Afrika waar de VW Polo Super 2000 wordt ontwikkeld of vind je hem bij Volkswagen Motorsport als vertegenwoordiger van het Belgische team.

Vorig jaar had Hans samen met Freddy Loix een belangrijk aandeel in de ontwikkeling van de VW Polo Super 2000, het onderwerp trouwens van zijn thesis. In juli behaalde hij zijn diploma als ingenieur en het is die functie die hij sinds 1 februari 2008 bekleedde bij René Georges Rally Sport.

Hans overleed op maandagnamiddag 10 maart tijdens een testsessie van de VW Polo Super 2000 bestuurd door Larry Cols, huidig Belgisch kampioen rally. Deze test - ter voorbereiding van de East Belgian Rally - vond plaats op een plattelandsweg tussen Rodt en Recht in de buurt van Sankt-Vith. Het traject was afgesloten voor het verkeer en maakte geen deel uit van het rallyparcours. De Belgian VW Club, VW Import en de N.V. D’Ieteren wensen hun medeleven en steun te betuigen aan de familie Goudezeune - Morreel en aan Melissa Debackere. Aangezien het hele team van René Georges Rally Sport aanwezig zal zijn bij de uitvaartplechtigheid van Hans, zal er geen Polo Super 2000 aan de start verschijnen van de East Belgian Rally.

Van zodra de omstandigheden het toelaten, zullen de Belgian VW Club en zijn partners berichten over de toekomst van hun deelname aan het Belgisch Kampioenschap Rally 2008.

Autostal Duindistel

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen