× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge Verzekeringen Delaere ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

13-02-2020

2020 - Christophe Pittelioen in Criterium en Ieper met nieuwe gloednieuwe Renault Clio

2020 - Christophe Pittelioen in Criterium en Ieper met nieuwe gloednieuwe Renault Clio
2020 - Christophe Pittelioen in Criterium en Ieper met nieuwe gloednieuwe Renault Clio 2020 - Christophe Pittelioen in Criterium en Ieper met nieuwe gloednieuwe Renault Clio 2020 - Christophe Pittelioen in Criterium en Ieper met nieuwe gloednieuwe Renault Clio 2020 - Christophe Pittelioen in Criterium en Ieper met nieuwe gloednieuwe Renault Clio 2020 - Christophe Pittelioen in Criterium en Ieper met nieuwe gloednieuwe Renault Clio

Deze avond werd bij Ford J&O Motors in Poperinge de nieuwe Renault Clio van Christophe Pittelioen voorgesteld. Wij waren erbij en spraken er met Christophe over het voorbije en het nieuwe seizoen...
"2019 moest voor ons een mooi jaar worden, maar dat was zeker niet het geval..." opent Christophe ons gesprek. "Onze Clio leek vorig jaar op punt te staan voor de Rallysprint van Moorslede, we reden een mooie 9de tijd in de eerste ronde, maar halfweg de tweede proef liep het fout..."

Kon je snel de moed vinden om de wagen te herstellen?
"We hebben na enkele dagen alles grondig bekeken en de wagen was niet meer herstelbaar. We zijn echter niet stil blijven zitten en zochten een andere wagen. Ik kocht een straatversie van de Clio RS en amper 4 weken na het ongeval was ik al begonnen aan de nieuwe wagen en was de vorige volledig gedemonteerd. Alle moed samengezocht en vooruit!"

Na 10 maanden heb je de nieuwe Clio klaar, is dit een kopie van de vorige Clio?
"Nee het is een totaal andere wagen, volledig anders gebouwd. We hebben een andere sturing gemaakt, gelet op de gewichtsverdeling. Er kwam een nieuwe ophanging en we hebben een andere voor- en achtertrein gemaakt. Daarnaast is ook het interieur volledig anders dan vorige. Ik ben best wel trots om na 10 maanden deze wagen te kunnen voorstellen."

Welke wedstrijden staan er op het programma? En wat is de ambitie?
"We beginnen met een test in Frankrijk tijdens de rally Les Routes du Nord op 22 en 23 februari. Daarna rijden we al zeker het Criterium in de Haspengouw Rally. Daarna staan normaal alle Criterium wedstrijden met uitzondering van Bocholt op het programma. Ik zie het niet zitten om met de Clio op de Maaskiezel te rijden, wel komen we aan de start in Ieper. 
Maar over mijn ambitie zal ik me nog niet uitspreken. Er zal nog heel wat afstelwerk zijn aan de nieuwe Clio. Hij zal ook heel anders te besturen zijn, en tot op vandaag heb ik nog niet met de wagen gereden. Onze bedoeling is om rustig te beginnen en de wagen te ontdekken. Graag zou ik iedereen bedanken die meewerkte aan de opbouw van de Clio en iedereen die dit voor mij mogelijk maakte om hier vandaag opnieuw te staan. Speciale dank aan mijn ouders, Passion Engineering Moeskroen, J&O Motors Poperinge, 2sign belettering, Opritten en terrassen Filip Longueville uit Adegem en VHCG.be Maldegem.
"

MLV banden velgen Poperinge
Verzekeringen Delaere
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Verwante artikelen