× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
c est bene zwembaden en wellness ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be

07-02-2020

2020 - Zes BRC wedstrijden met Skoda Fabia R5 voor Cedric De Cecco

2020 - Zes BRC wedstrijden met Skoda Fabia R5 voor Cedric De Cecco

Na het seizoen 2019, dat Cedric afsloot met een knappe top-5 in de Rallye du Condroz, heeft Cédric De Cecco het tussenseizoen gebruikt om zijn batterijen weer op te laden. Hij maakte ook gebruik van het winterseizoen om 2020 in perfecte omstandigheden voor te bereiden. Die campagne 2020 kondigt zich zeer veelbelovend aan. De Luikenaar is nu al zeker van zes wedstrijden in het Belgian Rally Championship met de Skoda Fabia R5 van team Metior! Het is niet meer of minder dan het mooiste programma ooit voor Cédric in de topcategorie van misschien wel het sterkste nationale kampioenschap van Europa… 

Het is inderdaad een zeer mooi project voor me dat realiteit wordt. Ik blijf een gentleman driver, maar wil alles op een professionele manier aanpakken”, aldus Cédric. “Het is een jongensdroom die realiteit wordt. Ik sta voor een schitterend programma, wat maakt dat ik me dan ook zeer goed voel en erg gemotiveerd ben.

Jérôme Humblet wordt door Greg Antoine vervangen tijdens de Rally van Wallonië, maar Cedric gaat van start in de Spa Rally, de TAC Rally, de Rally van Wallonië, de Sezoensrally, de East Belgian Rally en de Condroz Rally. 

We gaan een keuze maken tussen de Skoda Fabia R5 en de Skoda Fabia R5 Evo, naargelang de ondergrond. De meest recente versie, die iets moeilijker af te stellen is, is ideaal voor een parcours zoals in Namen, Saint-Vith en Hoei, terwijl we in Spa, Tielt en Bocholt, de eerste versie van de Skoda zullen gebruiken. Uiteraard doe ik dat opnieuw met de structuur Metior, die vorig seizoen perfect werk leverde.” 

Het doel van Cédric De Cecco is om na deze zes wedstrijden een plaats in de top-5 van de eindstand van het Belgian rally Championship te veroveren. Af en toe meevechten voor een podiumplaats behoort ook tot de objectieven. “Ik weet hoe hoogstaand ons nationaal rallykampioenschap is, misschien wel het sterkste van Europa. Het niveau van de concurrentie is enorm, maar zoals ik bewees in de voorbije Condroz, is mijn aanpak soms zeer effectief. Strijden op het scherpst van de snee laat ook zijn sporen na in een deelnemersveld. Ik moet daar dan van profiteren.” 

Net als vorig jaar zal Cédric De Cecco een beroep doen op Hankook geleverd door Kronos Tyres, wat een officiële partner is, terwijl de andere partners Yacco België, Ixo, Roof Isolation en de Groupe Mazzoni zijn, zij maken dit programma mede mogelijk. Ook MC Solar, Hofman, Spa Racing, NPR Technic, Auto-Attelage, T-Management, Alter Ego, CDC Automotive, Marina Racewear en CED België doen mee.

In Spa op 14 en 15 maart, zullen Cédric De Cecco en Jérôme Humblet hun seizoen 2020 aftrappen. De eerste van een lange serie… 

 

c est bene
zwembaden en wellness
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen