× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge zwembaden en wellness ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be Verzekeringen Delaere

06-02-2020

2020 - Chris Van Woensel in Haspengouw Rally en een à la carte programma met Mitsubishi Lancer WRC

2020 - Chris Van Woensel in Haspengouw Rally en een à la carte programma met Mitsubishi Lancer WRC

In 2016 won Chris Van Woensel met de ex-fabrieks Mitsubishi Lancer WRC '05 de Omloop van Vlaanderen. Door deze overwinning mocht de piloot uit Schriek gedurende 3 jaar niet meer in het BRC rijden met een WRC... 
"Ik had toen nooit gedacht dat ik ging geschorst worden," aldus Chris. "Onze Lancer was uitgehomologeerd en kwam in een andere klasse. Het was natuurlijk in een zure appel bijten toen ik hoorde dat ik effectief met de Lancer niet meer mocht rijden, maar die overwinning in Roeselare kunnen ze me niet meer afpakken...Het was dat jaar trouwens enkele keren nipt en het was natuurlijk heel mooi tegen over onze sponsors dat we konden winnen in Roeselare... Hier in Schriek groeit het geld ook niet aan de bomen, (lacht) het is dankzij onze sponsors dat we kunnen rijden!"

In 2017 en 2018 ging je dan in Frankrijk rijden met onder andere winst in de Rallye National Epernay Vins de Champagne. Vorig jaar bleef de Lancer WRC echter op stal.
"De WRC werd vorig jaar volledig gereviseerd en heeft nu in principe opnieuw 0 km. Voirig jaar reden we 3 wedstrijden met de Porsche GT3, maar dat was geen succesverhaal. In Tielt gingen we op een vreemde manier van de baan na enkele honderden meters en in Oudenaarde vatte de Porsche vuur. Enkel Ieper was goed, samen met Diederik haalde ik de finish op een 15de plaats, niet selcht als je weet dat we met de minste Porsche reden."

"Dit jaar mogen we weer rijden in het BRC met de Mitstubishi Lancer WRC en normaal gezien gaan we ook van start in de Haspengouw Rally. We wachten enkel nog op de bevestiging van de motorbouwer dat de Belgische benzine in orde is voor onze motor, maar het ziet er goed uit. Ik maak me geen illusies over het resultaat, ik was onlangs bij Kris Princen en die bevestigde me dat de R5 zeker 1 seconde per kilometer sneller is dan in 2016... En ik ben natuurlijk ook al enkele jaren ouder (lacht). We moeten realistisch zijn, de Lancer kreeg al vier jaar geen evoluties meer dus hopen we een top 10 plaats te kunnen rijden..."

Chris Van Woensel zien we met Mitsubishi Lancer WRC later dit seizoen nog aan het werk in de Rallye van Epernay, de Raly van Luxemburg en de Rally van Staden wat de thuiswedstrijd is van copiloot Rik Snaet. "Staden viel de laatste jaren samen met de 24 uren van Zolder waar ik ook rij, maar dit jaar kunnen we er wel bij zijn..."

Zien we je ook nog aan het werk met de Porsche GT3?
"De Degro Porsche is in Oudenaarde uitgebrand, dus ik weet niet hoe dat zit. Misschien rijden we wel in Ieper, maar we hebben nog niet samengezeten. De deelnames in Ieper kwamen er op vraag van Tim Van Parijs en copiloot Diederik Pattyn. Eventueel zal de Mitusbishi Lancer nog verhuurd worden aan Larry Cols voor de Rallye de Wallonie. In principe staat de WRC ook nog steeds te koop, maar wel enkel voor de juiste prijs... We krijgen regelmatig vraag, maar wij weten wat we hebben geïnvesteerd in de wagen. We zien wel..."

 

MLV banden velgen Poperinge
zwembaden en wellness
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be
Verzekeringen Delaere

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen