× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be c est bene

06-02-2020

Spa Rally - Criterium wedstrijd begint op zaterdagavond tijdens de show-KP van Francorchamps WRX

Spa Rally - Criterium wedstrijd begint op zaterdagavond tijdens de show-KP van Francorchamps WRX

Net zoals vorig jaar zal er tijdens de Spa Rally, tweede manche van het Belgian Rally Championship, op zaterdag een VHRS-annex worden georganiseerd, de Yokohama Spa Rally Classic, en op zondag een andere nevenwedstrijd, voor de deelnemers aan het Criterium. Of toch niet helemaal… “Zoals we enkele dagen geleden hebben aangekondigd vallen er in het parcours van de Spa Rally 2020 heel wat hoogtepunten te noteren, niet in het minst de showetappe die op zaterdag vanaf de late namiddag op de WRX-piste zal worden gehouden”, stelt Florian Jupsin in naam van DG Sport. “Voor het publiek wordt het echt ‘the place to be’, want het wordt een heel spectaculaire proef, en de omstandigheden om dat spektakel te bewonderen zijn eenvoudigweg perfect. De deelnemers aan het BRC zullen deze show-KP twee keer afwerken, terwijl die van de Yokohama Spa Rally Classic hun wedstrijd op deze unieke proef zullen afronden. Maar dat is niet alles! We hebben immers besloten om de deelnemers aan het Criterium extra in de watten te leggen. Zo zullen ze niet op zondagochtend aan de Spa Rally 2020 beginnen, maar wel op zaterdagavond, met ook voor hen een passage op Francorchamps WRX! Cadeautje…

Dat betekent ook dat wanneer de deelnemers van het Criterium op zondagochtend over het majestueuze Spa Rally-podium in hartje Spa zullen rijden, er al een eerste hiërarchie zal zijn opgesteld. Kwestie van voor wat extra motivatie te zorgen. Nadien snijden ze de tien proeven van de dag aan, met de KP’s van Theux, Maquisard Show (als afdaling!), Charneux en Herve. Kortom, een te duchten parcours, dat pas aan het eind van de namiddag voor de beslissing zal zorgen. Dan komen we te weten wie op het palmares van de Spa Rally, hoofdstuk Criterium, de opvolgers worden van Thomas Delrez en Geoffrey Razzi (Renault Clio RS).

Herinneren we er nog even aan dat de deelname aan het Criterium 490 euro kost, tenminste als de inschrijving voor 7 februari geregistreerd en betaald is. Nadien kost de inschrijving 590 euro. Het nieuws dat de Criterium-deelnemers nu ook aan de ‘Saturday Night Fever’ van de Spa Rally 2020 kunnen deelnemen zou sommigen wel eens over de streep kunnen trekken. Dat heet dan het verwennen van regionale, zelfs lokale teams… Klaar om in te schrijven?

zwembaden en wellness
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be
c est bene

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen