× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness c est bene http://www.daviddesign.be ALV saneren van tanks

31-01-2020

2020 - Brits-Belgisch duo Howlett-Vandevenne met 208 R2 in BRC

2020 - Brits-Belgisch duo Howlett-Vandevenne met 208 R2 in BRC

De Brit Bradley Howlett zagen we vorig jaar in 7 van de 9 manches van het Belgisch kampioenschap met zijn Citroën C2 R2. Voor 2020 mikken Bradley en zijn Belgische co Nick Vandevenne op een volledig BRC, maar niet meer met de C2...

"We hopen om aan alle BRC wedstrijden deel te nemen met een nieuw wapen," opent copiloot Nick Vandevenne. "De vertrouwde C2 heeft plaats gemaakt voor een Peugeot 208 R2, waarmee we zullen proberen mee te doen in het R2 kampioenschap. Bradley kocht begin dit jaar deze Peugeot aan. Op de wedstrijden hebben we ons eigen team die ons ondersteuning geeft. Ben, de vader van Bradley en Wilfried verzorgen onze service. Daarnaast hebben we ook nog de 'Team manager' Jennifer, die alles in goeie banen leid."

De reden dat Bradley kiest voor het Belgisch kampioenschap heeft veel te maken met de kwaliteit van de wedstrijden, de proeven zijn een grotere uitdaging en de wedstrijden zelf zijn langer. Maar ook is de competitie is groter, het is divers kampioenschap in vergelijking met Groot Brittannië. "En niet onbelangrijk de toeschouwers zijn gewoonweg schitterend!" vult Bradley aan. "Het doel is om alle wedstrijden te rijden. Met een optie voor de Sezoensrally. We weten niet echt wat we mogen verwachten daar. Maar het hangt er volledig van af of we de wagen steeds heelhuids aan de finish krijgen. Ik kijk vooral uit naat de Condroz en Spa, maar ook TAC valt bij ons wel in de smaak, vooral door de snelheid."

Het team deed in 2019 al de nodige ervaring op in het BRC en wil deze ervaring komend seizoen verzilveren. De leercurve in de rally voor deze twee groentjes is heel steil, maar samen met hun team hebben ze zich zeker kunnen tonen en bewijzen vorig jaar. Zo wonnen ze hun klasse in de Spa Rally en werden nog 3 top 5 resultaten gereden in de klasse NCM.

Om het kampioenschap volledig te kunnen afwerken zoekt het team nog wat extra partners, bedrijven die hun naam willen koppelen aan dit ambitieuze team kunnen steeds contact nemen met Nick Vandevenne.

zwembaden en wellness
c est bene

http://www.daviddesign.be
ALV saneren van tanks

Trefwoord(en)

Verwante artikelen