× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
c est bene ALV saneren van tanks zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be

29-01-2020

De broers Toby en Brent Boudrez vanaf 2020 samen in het vas kampioenschap aan de slag

De broers Toby en Brent Boudrez vanaf 2020 samen in het vas kampioenschap aan de slag
De broers Toby en Brent Boudrez vanaf 2020 samen in het vas kampioenschap aan de slag

In maart mogen we ons opmaken voor de 1ste editie van de Shortrally van Moorslede. Traditioneel staan er ook altijd nieuwe gezichten aan de start in de eerste wedstrijd van het vas kampioenschap, ook dit jaar zal dat niet anders zijn. 

Vorig seizoen mochten we al kennis maken met de 19 jarige Brent Boudrez, hij ging voor de eerste maal aan de slag tijdens de Orc rally met een Citroën Saxo Vts en reed daarna nog 4 andere wedstrijden in het vas kampioenschap. Dit jaar mogen we zijn 'grote' broer verwelkomen in de rallysport. De 23 jarige Toby Boudrez zal zijn debuut maken tijdens de Shortrally van Moorslede met een Opel Kadett C.

Waarom de keuze op deze 2 totaal verschillende wagens?

Toby: Ik had al een Opel Kadett C aangekocht en het was de bedoeling om daar als oldtimer mee rond te toeren. Maar door de nieuwe oldtimer wetgeving hebben we dan maar besloten om er een rallywagen van te maken. Ons papa heeft in het verleden altijd met Opel gereden en daardoor was de keuze snel gemaakt voor mij.

Brent: Mijn eerste wagen was een Citroën Saxo en daar ben ik bij gebleven, daar ik over vele onderdelen beschikte en in reserve had liggen was dit de evidentie zelve.

Vanwaar komt de interesse in de rallysport?

Brent en Toby: Al van jongs af aan waren we gepassioneerd door auto's en gingen we veel mee met onze pa naar de vele rally's in België. Toen wisten wij al, dat willen we later ook ooit doen. We hielpen ook vaak aan de Manta's die in de garage stonden en is dit een logische stap voor ons om nu zelf het stuur in handen te nemen.

In welke wedstrijden mogen we jullie aan de start verwachten?

Brent: De Shortrally van Moorslede, Orc Rally, Rally van Wervik, TBR Rallysprint, Rally van Staden en de 6 Uren van Kortrijk staan gepland met de Citroën Saxo VTS, samen met Thijs Deforche. In de Monteberg Shortrally kruip ik achter het stuur van de Opel Kadett en tijdens de Aarova Shortrally neem ik de nota's op mij aan de zijde van mij broer. Als het budget het toe laat zal ik nog een vas wedstrijd rijden met een gehuurde GR.A wagen.

Toby: Tijdens de Shortrally van Moorslede maak ik mijn debuut met de Opel Kadett, daarna wil ik nog de Rally van Wervik rijden, de TBR Rallysprint, de Rally van Staden, de Aarova Shortrally en de 6 Uren van Kortrijk. In Moorslede reken ik op Niko Waltniel voor de nota's maar voor het verder verloop van het seizoen heb ik nog geen vaste co.piloot. Iemand met of zonder ervaring maar waar ik wel plezier mee kan maken, dat komt op de eerste plaats.

Wat zijn de ambities van deze 2 jonge heren? 

Brent: Ik zal al heel tevreden zijn als ik de wagen zonder kleerscheuren over de finish zal rijden, maar als ik een plaatsje in de top 5 kan rijden in mijn klasse, dan zou dat mooi meegenomen zijn.

Toby: In Moorslede wil ik eerst en vooral mijn wagen beter leren kennen en het voornaamste doel dit seizoen is veel plezier maken, pas daarna kunnen we kijken of we wat kunnen versnellen.

Brent en Toby: Eigenlijk is het klassement geen doel voor ons, vooral de rallysport mogen beoefenen zal al een hele beleving op zich zijn voor ons en dat is de belangrijkste waarom we willen rijden.

Nog een laatste woordje om dit interview af te sluiten?

Toby: Via deze weg wil ik mijn sponsor Maikel Devos Autoservice bedanken en kijk ik uit naar de eerste wedstrijd van het seizoen.

Brent: Ook ik wil graag mijn sponsors bedanken. Dakwerken Verhaeghe, Polierwerken Vastert Knockaert, Tenten Deforche, Maikel Devos Autoservice, Algemene bouwwerken Thijs Deforche en Algemene bouwwerken Wouter Deforche. Philcars zal instaan voor onze service en net zoals mijn broer kijk ik uit naar de eerste meters van het seizoen. 

c est bene
ALV saneren van tanks
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen