× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness c est bene http://www.daviddesign.be ALV saneren van tanks

28-01-2020

BRC 2020 - 4 merken en 7 kandidaten voor de titel

BRC 2020 - 4 merken en 7 kandidaten voor de titel

Het Belgian Rally Championship zit duidelijk in de lift... Met nog een dikke maand voor de start van de eerste manche hebben al verschillende titel-kandidaten hun programma uit de doeken gedaan. 

Enkel Cedric Cherain en Kevin Demaerschalk laten voorlopig nog niet in hun kaarten kijken. Cherain won vorig jaar in Spa en was zowel in de Haspengouw als in de Wallonie tweede en Demaerschalk maakte vooral indruk met een knappe tweede plaats in de ConXion Omloop van Vlaanderen.

Skoda

Titelverdediger Adrian Fernémont krijgt een nieuwe Skoda Fabia R5 EVO ter beschikking, maar het zal niet eenvoudig zijn voor Fernémont. Sébastien Bedoret bewees met zijn zege in de ConXion Omloop van Vlaanderen en zijn podiumplaatsen in Haspengouw, TAC, Wallonie en East Belgian Rally klaar te zijn om te strijden voor de titel. Zijn opdracht van Skoda en Freddy Loix is dan ook niets minder dan de titel... Ook Ghislain de Mevius maakt de overstap naar een Skoda Fabia R5 EVO, Ghislain maakte het voorbije seizoen veel progressie en is vooral heel regelmatig... 

Citroën

DG Sport zet twee Citroën C3 R5 in, dit voor Kris Princen die in 2018 nog de titel won en voor Guillaume de Mevius die na een wisselende start met een knappe tweede plaats in de Condroz het seizoen 2019 kon afsluiten. 

Hyundai

De Hyundai i20 R5 van Grégoire Munster is misschien wel de underdog in de titelstrijd... Enkel Thierry Neuville kon in België de Hyundai laten winnen, maar ondertussen kreeg de wagen enkele belangrijke updates. En na twee titels in het Junior BRC en een mooie prestatie tijdens de afgelopen Rally van Monte-Carlo lijkt ook Grégoire Munster klaar om mee te spelen voor een eerste Belgische zege. Bovendien zal het Grégoire niet aan ritme ontbreken, hij mag immers voor Hyundai ook enkele wedstrijden rijden in WRC3.

Volkswagen

Tort slot nog de Volkswagen Polo R5 van Vincent Verschueren. In 2017 werd Verschueren Belgisch kampioen, maar sinds de overstap naar een recentere Skoda Fabia midden 2018 kreeg Verschueren het wat moeilijker. Een podiumplaats in de Sezoensrally en de derde plaats in de ConXion Omloop van Vlaanderen waren de hoogtepunten van 2019... Hopelijk kan de komst van de Polo R5 het roer doen omslaan bij Godrive, want er zat vorig jaar zeker wel meer in voor Verschueren. Door een lekke band kon hij niet meestrijden vooraan in de Wallonie, in Ieper begaf de versnellingsbak toen hij vierde stond en in de Condroz ging hij in de laatste proef van de baan...

zwembaden en wellness
c est bene

http://www.daviddesign.be
ALV saneren van tanks

Trefwoord(en)

Verwante artikelen