× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

03-12-2019

Wedstrijdverslag - Rally van Kortrijk - Jonas Dewilde

Wedstrijdverslag - Rally van Kortrijk - Jonas Dewilde

Jonas Dewilde: "Na een hele dag verkennen, was ik op zaterdag avond klaar voor mijn debuut met de Peugeot 208 R2. Op KP Lavano was ik wat onzeker en te voorzichtig gestart, maar per ronde ging het steeds beter en tegen het einde van de kp zat het gevoel goed.

Op zondag zijn we met een vlot tempo gestart en hebben we, op één akkefietje na, waar we even vast zaten, de eerste ronde heelhuids volbracht. In ronde 2, op KP Aalbeke, reden we lek en hebben we een pak tijd verloren omdat we het wiel niet meteen los kregen. Het is ons dan uiteindelijk gelukt waarna we ons haasten naar de regroup en KP Moeskroen. Met nog 4 proeven te gaan, was het niet evident om die ronde nog verder af te werken zonder reservewiel, want opnieuw lek rijden kon het einde betekenen van onze rally.

Op het service besloten we dan om het zekere voor het onzekere te nemen en 2 reservewielen mee te nemen voor de 3de en laatste ronde. Alles verliep vlot tot ik net voor de finish, aan de hairpin van KP Marke, rond stond en de motor liet afslaan waardoor ik deze niet meteen weer aan de praat kreeg. Op KP Bevergem besloten we om geen risico’s meer te nemen en hebben we met een wat trager tempo de finish bereikt.

Het doel was om uit te rijden en de wagen beter te leren kennen, en dat is ons gelukt ondanks deze toch wel hectische en soms stresserende dag. Ik zou hierbij mijn Co Piloot Ward Hanssens willen bedanken om mij de hele dag te navigeren en te begeleiden in deze moeilijke rally. Alsook Pevatec voor het service, mijn ouders, supporters en alles sponsors om mij het hele jaar te steunen!"

Dakconstructies Dewilde
Gino’s Gazetje
Raes houthandel
Ramenwasserij BTM
De Weunwaegne
Karweien Vanbilloen
Verzekeringen Vandenbulcke
De Pelletboer
Café De Sportvriend

Autostal Duindistel
Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen