× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

02-12-2019

2020 - Tuur Vanden Abeele en Stijn Stragier kopen BMW E21 terug voor een afwisselend programma

2020 - Tuur Vanden Abeele en Stijn Stragier kopen BMW E21 terug voor een afwisselend programma
2020 - Tuur Vanden Abeele en Stijn Stragier kopen BMW E21 terug voor een afwisselend programma 2020 - Tuur Vanden Abeele en Stijn Stragier kopen BMW E21 terug voor een afwisselend programma

SV Racing haalt oude liefde terug

SV Racing, het team van Tuur Vanden Abeele en Stijn Stragier, heeft een oude liefde terug in huis genomen. Het duo is terug in het bezit van hun BMW E21. Niet als pronkstuk maar wel om er volgend jaar enkele keren mee aan de slag te gaan.

De verkoop van de BMW indertijd heeft altijd wat gekriebeld”, aldus Tuur Vanden Abeele die de wagen van de hand deed aan Alain Vermeulen. De Kortrijkzaan reed ermee van 2008 tot 2011 en boekte er verschillende successen mee. Vanden Abeele werd in 2011 Belgisch kampioen bij de historics met die wagen. Na de verkoop was de wagen amper nog te zien op Belgische rallywegen. Daar komt nu verandering in.

We kregen de kans om de wagen terug te kopen en we hebben niet lang getwijfeld”, aldus Tuur. “De wagen staat helemaal in orde en kreeg zelfs een nieuwe motor. We willen er ons echt mee vermaken.” Ook Stijn kijkt uit naar de eerste wedstrijdkilometers met de wagen. Hij nam nog nooit deel aan een rally met een achterwielaangedreven wagen en is benieuwd naar het gevoel en de sensatie binnenin de ‘beamer’.

Op het programma staan enkele provinciale rally’s. Daarnaast zullen wellicht ook de Waalse manches van het Belgische kampioenschap betwist worden met de BMW. “Met onze Ford Fiesta R5 kunnen we in die rally’s minder een rol spelen, vandaar dat we opteren om daar met de BMW aan de start te staan”, klinkt het.

De aankoop betekent niet dat de Ford Fiesta op stal blijft. Het is de bedoeling om de overblijvende BK-manches te rijden met de R5, op Tielt na. SV Racing bevestigt alleszins al hun deelname aan de Rally van Haspengouw, eind februari 2020.

Autostal Duindistel
Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen