× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

27-11-2019

Vicekampioen in divisie 1-2 en kampioen in klasse 2c - Een gesprek met Stijn Blanchard

Vicekampioen in divisie 1-2 en kampioen in klasse 2c - Een gesprek met Stijn Blanchard

Stijn Blanchard, een laatbloeier in de rallysport. 

Op enkele losse wedstrijden na is het pas het tweede volledige seizoen van Stijn Blanchard in het vas kampioenschap. Er werden 22 wedstrijden gereden de afgelopen 2 seizoenen, 15x stond Stijn op het podium in klasse 2c. Hij behaalde meerdere keren in plaats in de top 30 in het algemeen klassement met de Citroën Saxo Vts 1600 16v van Mica Autosport en moest maar 5 wedstrijden de handdoek vroegtijdig in de ring gooien. Indrukwekkende cijfers voor iemand die pas op zijn 35ste zich volledig kon smijten in de rallysport. 

Vanwaar de passie voor de rallysport? 

"Eigenlijk ben ik van kleins af opgegroeid met de rallysport en ook mijn vader was er zot van. We woonden langs het parcours van de Omloop van Vlaanderen en kp De Ruiter passeerde aan onze voordeur." 

Toch ben je pas na je 30ste beginnen rijden, hoe komt dat? 

"Ik droomde al heel lang om zelf rally te rijden maar je moet de juiste mensen tegenkomen en de stap durven te zetten. Uiteindelijk ben ik bij Mica Autosport terecht gekomen en ik ben daar heel goed begeleid geweest en van het één kwam het ander. Ook mijn vrouw steunt mij enorm om mij dromen te verwezenlijken. Intussen ben ik ook papa van een flinke dochter en wil ik dat zij fier is op mij in wat ik doe."

Je hebt er een uitstekend seizoen opzitten, welke wedstrijd is jouw het meest bijgebleven dit jaar?

"Mijn beste wedstrijd van het seizoen was de Rally van Staden, de overwinning in klasse 2c en een 30ste plaats in het algemeen klassement. Ook kp Kortemark, tijdens de Hemicuda rally, zal mij bijblijven. Daar heb ik echt op de limiet gereden en mijn eigen grenzen verlegd."

Kampioen in klasse 2c, vice-kampioen in divisie 1-2 en RM Challenge kampioen, beter doen zal moeilijk worden volgend jaar. Tijd voor iets anders in 2020 of zijn er nog geen concrete plannen voor het nieuwe rallyseizoen? 

"We blijven onze 'rosse' ook trouw in 2020 voor deze simpele reden. Ik zit in een fantastisch team, Mica Autosport, en wil volgend seizoen opnieuw aan de slag in het vas kampioenschap. Mica Autosport is echt een topteam met een super serviceteam en één voor één zijn dit allemaal topkerels.

Als het kan wil ik graag eens criterium wedstrijd meepikken en als er budget is zie ik het wel zitten om eens te starten in een R2. Maar op dit moment is dit nog een verre droom maar je weet nooit, we zien wel wat de toekomst brengt. Via deze weg wil ik toch nog eens mijn sponsors bedanken,
Bvba Vanmoerkerke, Mica Autosport, Killi’jo Roeselare, Kris matte, Baron Gregory, FTC Wheels, Tuinen Saphora, Texaco Dejap en Gianni Bulcke. En last but not least, dank aan mijn co.piloten om mij te begeleiden dit seizoen, zonder hen kan je geen rally rijden.

#OneTeamOneGoal
#Bloaznlikedwoazn tot in 2020 

 

Autostal Duindistel

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen