× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Yprauto zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

25-11-2019

Koen Lauwaert de nieuwe VAS kampioen

Koen Lauwaert de nieuwe VAS kampioen

LC Racing (Koen Lauwaert - Nico Willems) stond afgelopen weekend aan de start van de Rally van Kortrijk met slechts 1 missie: de VAS-titel in divisie 3 binnenhalen! Iets wat in de vettige en moeilijke omstandigheden een zenuwslopende opdracht zou blijken.
"Behoudend rijden en rijden om te moeten aankomen is inderdaad niet mijn ding. Ik hou ervan om de limieten op te zoeken, en dat mocht ik heel het weekend niet doen. De minste fout hier wordt cash betaald en resulteert in serieus tijdverlies of opgave, getuige de vele sorties en pirouettes die dit weekend gebeurden."

Koen en co-piloot Nico Willems moesten aankomen en minstens 26 punten meer pakken dan concurrent Kurt Boone en dat deden ze ook. Door niet te forceren en verstandig te rijden werden geen toptijden gedraaid, maar de wagen en de bemanning kwamen heelhuids aan de meet als 25e algemeen, 20e moderne wagen en 2e in klasse 3G. Daarmee was de VAS-titel ook een feit!

"We mogen terugblikken op een fantastisch seizoen: 7 wedstrijden, 7 keer aan de meet, 5 keer klassewinst, een paar mooie ereplaatsen (9e in Staden, 4e in de TBR...) en voor de 2e keer in mijn carriere kampioen in divisie 3 en in de klasse 3G. Zo zie je maar dat je met een snelle voortrekker het de mannen met de dikke 4x4's toch moeilijk kunt maken in het VAS-kampioenschap. Onze wagen is ondertussen 13 jaar oud en ik had voor de start van dit seizoen al meer dan 2 jaar niet meer gereden, maar de Clio R3 en de piloot zijn blijkbaar nog lang niet versleten!" knipoogt Koen. 

Koen Lauwaert begon in 2000 met rallysport in een Ford Ka. Na een paar jaar inactiviteit reed hij later met een Citroën C2, sinds 2008 is hij Renault trouw met eerst de Clio Williams en iets later de Clio R3 waarmee hij nu nog steeds mee actief is... 

Yprauto
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen