× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness Yprauto http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

24-11-2019

Vierde zege op rij in Kortrijk voor Vincent Verschueren - Compleet verslag van de wedstrijd

Vierde zege op rij in Kortrijk voor Vincent Verschueren - Compleet verslag van de wedstrijd

Het rally seizoen werd dit weekend afgesloten met de Rally van Kortrijk. Melissa Debackere won op zaterdag de openingsproef en begon met een kleine voorsprong dag 2. Van die openingsdag onthouden we vooral de aanrijding tussen Tuur Vanden Abeele en Pieter Jan Maeyaert, beiden in een Ford Fiesta R5. Maeyaert ging rond op de Lavano site en Vanden Abeele kon de Fiesta van Maeyaert niet meer ontwijken... Voor Tuur Vanden Abeele meteen ook game over... 

Op zondag starte de wedstrijd onder een laag mist die quasi de ganse dag bleef hangen rond Kortrijk. Debackere, die een knappe wedstrijd reed, kon niet zo lang genieten van haar leiderspositie. Vincent Verschueren kon snel de leiding overnemen. Niemand was in staat om het tempo van de Godrive Skoda te volgen. Verschueren won voor de vierde keer op rij in Kortrijk. Melissa Debackere bleef stand houden op een tweede plaats en kan ook haar seizoen in schoonheid afsluiten. 

Naar het einde werd het heel spannend voor de derde plaats. Bernd Casier kwam naar het einde toe in een goed ritme en reed de 5 laatste scratches en zo ging hij in de allerlaatste proef voorbij Davy Vanneste richting podium. Vanneste werd vierde op iets meer dan 4 seconden van Casier. Andy Lefevere sloot de top 5 af, en noteerde enkele mooie tijden in zijn eerste wedstrijd met een R5. 

Na Lefevere volgenden de Skoda's van Tim Van Parijs, Steve Bécaert en Renzo Herpoel. Paul Lietaer stuurde zijn Ford Escort Cosworth richting negende stek en meteen ook naar de winst in het historic gedeelte. Kurt Boone sloot de top 10 af als eerste Lancer piloot. 

Bij de historics was het een ware one-man-show van Paul Lietaer. De snor bouwde snel een mooi voorsprong uit op Didier Vanwijnsberghe, en toen de Celica aan de kant moest werden de verschillen nog groter... Het was Bert Cornelis die na de opgave van Vanwijnsberghe tweede werd voor M3's van Cedriek Merlevede en Bjorn Syx. Deze laatste had 's morgens een pak tijd verloren met een sortie, na een remonte zag hij zowel Merlevede als Cornelis opgeven met mechanische problemen en parkeerde de M3 op de tweede plaats, weliswaar op meer dan 5 minuten van Lietaer. Jeroen Van Wanseele eindigde knap derde en winnaar in divisie 4. 

In divisie 1-2 won Stefaan Tjoens bijna alle proeven, maar door een heel selchte tijd op de openingsproef ging de zege naar de Subaru van Eddy Van De Vivere. Jeroen Catelin werd in zijn Renault Clio eerste voortrekker, de strijd binnen R2 werd gewonnen door thuisrijder Kim Bauwens. 

Na de wedstrijd is Koen Lauwaert ook zeker van de titel in het VAS kampioenschap.

# Foto-reportage

zwembaden en wellness
Yprauto

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen