× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
c est bene ALV saneren van tanks zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be

21-11-2019

Nicola†Stampaert met Ford Fiesta R2 Ecoboost met oog op volledig seizoen in 2020

Nicola†Stampaert met Ford Fiesta R2 Ecoboost met oog op volledig seizoen in 2020
Nicola†Stampaert met Ford Fiesta R2 Ecoboost met oog op volledig seizoen in 2020

In de Rally van Kortrijk zal Nicola Stampaert uitpakken met de gloednieuwe Ford Fiesta R2 Ecoboost van AL-Rent / XLT. Wij gingen langs bij garage XLT voor een babbel met de piloot uit Gent.

Je maakte dit jaar uw debuut in de rallysport, maar je hebt een verleden in de gemotoriseerde sporten? 
"Ik heb inderdaad bijna 30 jaar aan motorsport gedaan, eerst vooral motorcross met als hoogtepunt 2 deelnames aan het WK 500cc en 1x een EK 500cc. Daarna nog enkele jaren Supermoto met in 2007 een Belgische titel, daarnaast ook trial en enkele extreme enduro wedstrijden."

Vanwaar kwam dan de beslissing om over te stappen naar de rallysport?
"Het was altijd een droom om eens aan rally te doen en via Jan Crommelinck en Vincent Verscheuren, die ook een verleden hebben in de motorsport, kwam ik vorige winter bij Florian en Xavier van XLT terecht. Het klikte en mijn vriendin Klaar en ik besloten om wat budget te zoeken om eens aan te voelen hoe het voelde om rally te rijden."

In de TAC maakte je dan uw debuut.
"We starten de eerste maal in Tielt met nul ervaring, en hadden ons geweldig geamuseerd. We besloten in Bocholt nog eens mee te doen, dat ging al een stuk vlotter en we werden 3e in onze klasse. In Staden leerden we ook veel bij en werden terug 3de. Tot slotte reden we ook nog de Aarova Short Rally in Oudenaarde, maar daar brak er een piston in onze motor."

En nu hebben jullie de microbe te pakken
"We vinden het zodanig leuk dat we besloten om een wagen aan te kopen. Volgend jaar rijden een volledig nationaal seizoen aangevuld met enkele VAS en 1 of 2 ASAF wedstrijden. We willen vooral ervaring opdoen en ons amuseren."

Komend weekend rijden jullie als afsluit van het seizoen nog de Rally van Kortrijk met de nieuwe Fiesta R2 Ecoboost. 
"Voor Kortrijk willen we vooral onze nieuwe wagen leren kennen en uitrijden. Ik wil graag van de gelegenheid gebruiken om mijn vriendin Klaar te bedanken voor haar enthousiasme en heel goede nota's, alsook de mannen van XLT voor de service en de auto die steeds 100% is. En natuurlijk last but not least al onze sponsors."

c est bene
ALV saneren van tanks
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen