× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

19-11-2019

Voorstelling Ford Fiesta R5 Van Thuyne Rallyteam - Jo Muylle - Mathieu Vinckier

Voorstelling Ford Fiesta R5 Van Thuyne Rallyteam - Jo Muylle - Mathieu Vinckier
Voorstelling Ford Fiesta R5 Van Thuyne Rallyteam - Jo Muylle - Mathieu Vinckier Voorstelling Ford Fiesta R5 Van Thuyne Rallyteam - Jo Muylle - Mathieu Vinckier Voorstelling Ford Fiesta R5 Van Thuyne Rallyteam - Jo Muylle - Mathieu Vinckier Voorstelling Ford Fiesta R5 Van Thuyne Rallyteam - Jo Muylle - Mathieu Vinckier Voorstelling Ford Fiesta R5 Van Thuyne Rallyteam - Jo Muylle - Mathieu Vinckier Voorstelling Ford Fiesta R5 Van Thuyne Rallyteam - Jo Muylle - Mathieu Vinckier Voorstelling Ford Fiesta R5 Van Thuyne Rallyteam - Jo Muylle - Mathieu Vinckier

Bij garage Dumont in Heestert was er deze avond de voorstelling van het Van Thuyne Rallyteam met piloot Jo Muylle en co Mathieu Vinckier.

“Hier staan is voor ons al een overwinning op zich,” opent piloot Jo Muylle ons gesprek. “In de Aarova Rally werd ik aangesproken door Pedro Dumont met de vraag of ik interesse had in een project met een R5. Enkele dagen later spraken we af en kwam ik in contact met Mathieu. Toen is het allemaal heel snel gegaan, het klikte meteen tussen ons en we konden dankzij enkele partners snel het budget vinden en zo staan we hier.”

Jo en Mathieu nemen zaterdag de start van de Rally van Kortrijk met de Ford Fiesta R5 van J-Motorsport. “We rijden inderdaad met de Ford Fiesta R5, het is niet de Fiesta MKII, maar rijden met een R5 is sowieso een droom die uitkomt. Het is mijn eerste echte wedstrijd met zo’n wagen, ik heb nog maar 4 proeven gereden met de Skoda Fabia. Iedere piloot droomt hiervan, en ik werk al 8 jaar om dit te bereiken. Ik ben bijzonder trots om dit project vandaag te kunnen voorstellen!”

In Kortrijk krijgen Jo en Mathieu stevige concurrentie in de R5 klasse, maar het team blijft met beide voeten op de grond. “Zoals Jo reeds zei, deelnemen met de Fiesta R5 is al een overwinning voor ons! We gaan vooral proberen geen brokken te rijden en als we de wedstrijd foutloos kunnen afwerken is onze wedstrijd geslaagd,” aldus copiloot Mathieu Vinckier, die in het dagelijkse leven uitbater is van het gekende Kortrijkse café Stradivarius.`

“Ik ga me goed laten begeleiden door Fred van J-Motorsport, mijn eigen ritme rijden en proberen progressie te maken naar het einde toe,” vult piloot Jo Muylle aan.

Het team pakt ook uit met een unieke beleving op de servicestand. Daar zullen tv schermen staan waar hun wedstrijd live zal getoond worden. “We zullen bijna alle proeven live streamen en de beelden van in en uit de auto tonen op de stand en via sociale media.”

De Ford Fiesta krijgt startnummer 16.

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Autostal Duindistel
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen