× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Yprauto MLV banden velgen Poperinge zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be

13-11-2019

Freddy Loix met Luxauto Porsche 997 GT3 in Rally van Kortrijk

Freddy Loix met Luxauto Porsche 997 GT3 in Rally van Kortrijk

Op de volledige deelnemerslijst voor de Rally van Kortrijk is het nog even wachten, maar wat wel al kunnen vertellen is dat Freddy Loix met de Luxauto Porsche 997 GT3 van Jochen Claerhout aan de start zal staan. 

Freddy Loix stopte in 2016 met rally rijden, maar maakte deze zomer nog een uitzondering door met de Skoda Fabia R5 van Pieter Tsjoen deel te nemen in Wervik en Ieper. Het is ook daar dat de plannen gemaakt werden om de Rally van Kortrijk te rijden in een GT3.
"Voor de rally van Ieper werden we met rallyvrienden uitgenodigd bij Pieter Tsjoen. Daar probeerden Tim, Piero en ik de aanwezige R5 piloten te overtuigen om eens met een Porsche te rijden. Helaas was er niet super veel enthousiasme, maar Freddy beloofde om Kortrijk te rijden met een Porsche," aldus Jochen die zo dus in Kortrijk de rol van copiloot op zich mag nemen.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Freddy Loix een Porsche ging delen met Tim Van Parijs. Maar toen Tim de kans kreeg om met de Skoda Fabia R5 van Pieter te rijden werd beslist om samen met Jochen Claerhout in de de Luxauto Porsche te rijden. 

"Het is de bedoeling dat we het stuur delen, maar wie welke proeven zal rijden is nog niet heel duidelijk. Freddy zal omwille van zijn drukke agenda bij Aston Martin pas zaterdag in de loop van de namiddag laat kunnen toekomen en dus de Lavano proef niet kunnen verkennen. Het enige wat dus vast staat is dat ik die proef zal rijden... Alhoewel het absoluut verre van een leuke proef is voor onze wagen. Van mij mag Freddy op zondag alle proeven voor zijn rekening nemen. We kijken er alvast naar uit om er een leuk en gezellig weekend van te maken en een meerwaarde te betekenen voor de rally van Kortrijk," aldus Jochen Claerhout.

Eerder konden we ook reeds melden dat Patrick Snijers ook aan de start komt in Kortrijk met een GT3, zo krijgt Freddy Loix meteen stevige concurrentie. "We gaan zeker de strijd aan!" besluit Jochen.

Dit project werd mogelijk gemaakt door de steun van:

- Luxauto - verhuring
- Traxgo - tracking en monitoring
- Govaere - vertrouwen op bouwen
- Bertec for flexible solution
- Your Home - samen bouwen
- RS Motors - Porsche center West Vlaanderen
- Dedeyne construct 

Yprauto
MLV banden velgen Poperinge
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen