× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be c est bene

11-11-2019

Wedstrijdverslag - Rally van Zuid-Limburg - Koen Lauwaert

Wedstrijdverslag - Rally van Zuid-Limburg - Koen Lauwaert

Gisteren vond de Rally van Zuid-Limburg plaats, één van de weinige VAS-rally's verreden buiten de provincie West-Vlaanderen. Koen Lauwaert kwam er aan de start in de hoop om mooie punten te sprokkelen voor het VAS-kampioenschap. Omdat Koen er nog nooit eerder reed, deed hij beroep op ervaren co-piloot Kurt Declerck die de valstrikken in deze rally kent.

Voor de rally wist Koen echter al dat een top 10 moeilijk zou worden: "Onze wagen voelt zich uitstekend thuis op parcours met veel snelle waaiers en niet al te veel rechte stukken. In deze rally hebben we echter net het omgekeerde: weinig snelle waaiers en veel rechte stukken. Dit is een parcours voor wagens met power en/of een hoge topsnelheid, wij hebben geen van beide met onze Clio R3. Maar we gaan uiteraard ons best doen!"

Desalniettemin keerde Koen na een vlotte start en de eerste lus van 3 proeven als 11de algemeen terug naar de service. "Zonder risico's te nemen, aangezien een opgave absoluut moest vermeden worden in functie van het kampioenschap. Na de 2de lus kwamen Kurt Braeckevelt en Kurt Boone opzetten en moesten Koen en Kurt 2 plaatsen in het algemeen klassement prijsgeven. In de laatste lus zou echter nog het één en ander gebeuren. Kampioenschapsleider Kurt Boone moest op kp 7 zijn Evo aan de kant zetten, waardoor hij geen punten scoort voor het kampioenschap."

Net toen een mooi resultaat in de maak was (12de algemeen en leider in de klasse), brak de linker cardan op kp 8 en moest Koen de laatste 2 kp's op een rustig tempo afwerken met 1-wielaandrijving. Om zeker de andere cardan niet te breken en toch punten te scoren, werd rustig uitgereden. Hierbij gingen echter 7 plaatsen verloren en ook de zege in 3G, maar niettemin pakt Koen toch 47 punten. Daarmee komt Koen tot op 15 punten terug van Kurt Boone in het klassement voor het VAS-kampioenschap, maar Kurt heeft reeds het maximum van 7 resultaten ingebracht. Hij kan dus hoogstens nog zijn slechtste score verbeteren, terwijl Koen nog maar 6 resultaten heeft. Het wordt dus zaak om zeker niet op te geven in Kortrijk en om nog punten te scoren om zo hopelijk kampioen te worden in klasse 3.

ALV saneren van tanks
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
c est bene

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen