× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks c est bene zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be

10-11-2019

Rally van Zuid Limburg - Kris Princen maakt favorietenrol waar...

Rally van Zuid Limburg - Kris Princen maakt favorietenrol waar...

Onder een stralende herfstzon werd vandaag de Rally van Zuid Limburg gereden. Thuisrijders Kris Princen en Peter Kaspers hebben hun favorietenrol waargemaakt. Het duo stond de ganse wedstrijd aan de leiding en na 9 proeven wonnen ze de wedstrijd met 23 seconden voorsprong op Piet Van Hoof. Van Hoof werd naar het einde van de wedtrijd wel opgejaagd door de Fiesta R5 van Bernd Casier, die hier ritme kwam opdoen voor de Rally van Kortrijk. Casier sloot af met een scratch maar desondanks bleef hij steken op 6 seconden van de Lancer EVO IV van Piet Van Hoof. 

Verderop waren de verschillen meteen groter, Steve Matterne maakte zijn comeback en stuurde de J-Motorsport Ford Fiesta R5 MKII op een spectaculaire manier richting vierde plaats, maar reeds op meer dan een minuut van de derde plaats. Tuur Vanden Abeele kwam met zijn Fiesta R5 ook ritme opdoen voor Kortrijk en sloot de top 5 af.

Net buiten de top 5 was het spannend tussen de Lancer van Jan Jacobs en de Skoda Fabia R5 van Jimmy DHondt. Bij het ingaan van de laatste proef had D'Hondt nog 1 seconde achterstand op Jacobs, maar een de Fabia ging in de fout en jan Jacobs bleef op de zesde plaats, Jimmy D'Hondt werd zevende. Bert Truyens stuurde de Subaru Impreza naar de 8ste stek net voor Patrick Diels die ook eerste achtertrekker werd. Kevin Theuwissen sloot de top 10 af in zijn Mitsubishi Lancer EVO X. 

Net buiten de top 10 zagen we de BMW 1 van Kurt Braecekvelt en de winnaar in divisie 1-2: de Lancer van Stefaan Tsjoens. Koen Lauwaert kwam in Gingelom punten sprokkelen voor het VAS kampioenschap, de piloot uit Ichtegem verloor naar het einde nog enkele plaatsen toen hij een cardan afreed. Hij eindigde als 18de en 2de voortrekker na de Honda Civic R3 van de Nederlander van de Lindeloof. 

Johan Dekens maakte in Zuid Limburg zijn debuut met de Porsche 991 GT3, maar na amper 3 proeven moest de Porsche aan de kant met problemen aan de versnellingsbak. Om diezelfde reden zagen we ook Kurt Boone uit de koers verdwijnen. Kurt verloor eerst een pak tijd, toen hij een mooie remonte had gemaakt moest hij de EVO X definitief aan de kant zetten.

In de Historic wedstrijd was niemand opgewassen tegen de potente BMW E30 M3 van Guino Kenis. Bram Fonteyne was op weg naar een heel knappe tweede plaats en winst in divisie 4 toen hij moest opgeven met motorproblemen aan de Volvo 242 Turbo. Het potentieel van de 242 Turbo is er zeker, al moet er wel nog aan de betrouwbaarheid worden gewerkt... 
Bert Swerts werd zo tweede historic voor de winnaar van vorig jaar Glenn Rogiers.

Foto-reportage
# Resultaten

ALV saneren van tanks
c est bene
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen