× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
c est bene ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

05-11-2019

Wedstrijdverslag - Condroz Rally - Stijn Vandenberghe

Wedstrijdverslag - Condroz Rally - Stijn Vandenberghe

"Het wordt stilaan een jaarlijkse traditie voor mij om de condroz rally te rijden. In 2017 reed ik er voor de eerste keer na een 4 tal jaren niet meer actief te zijn geweest in de rallysport, voornamelijk door mijn job als mekanieker in de wielersport zijn er niet veel vrije weekends wanneer er rally is. Dit jaar wou ik me een beetje voorbereiden en reed ik eerst de Rally van Koekelare met dezelfde Renault Clio 2 gr.a van Benoit Blaise. Daar kon ik redelijk mijn steek staan en eindigde als 4de in de klasse op 19 deelnemers. 

Met een goed gevoel ging het richting Hoei voor de 46ste editie van de Condroz rally. UIt het verleden weet ik dat een vettige editie mij zou moeten liggen. Met een nieuwe co.piloot, Wim Vandevyver aan mijn zijde begon ik met de nodige marge aan deze wedstrijd. Voor hem was het wennen aan de vettige Waalse wegen. Na de eerste proef zag ik dat we een onverwachtse 3de tijd hadden gereden in onze klasse. P.Thiry en Catelin waren mij 10 seconden sneller af. 

Vanaf de 2de proef begon ik het tempo op te drijven en reden we de eerste scratch in onze klasse en konden we in totaal 7 best tijden noteren. Proef na proef schoven we op in het algemeen klassement en stonden we 52ste algemeen en leider in onze klasse met 30 seconden voorsprong op onze dichte achtervolger.

Op de 8ste proef, Heron, kreeg ik af te rekenen met pech in deze donkere proef. Halverwege de proef brak de aandrijfa en was het over en out voor ons.

Zondag heb ik gebruik gemaakt van de super rally en konden we weer vertrekken. Ik had me voorgenomen om niet meer echt aan te vallen om toch zeker aan de finish te staan. We reden nog 3 besttijden en werden nog 5x 2de in de klasse en steeds top 45 tijden algemeen. We bereikten zo ook de finish maar door de vele straftijd zat een mooi algemeen resultaat er niet meer in. Het was vooral een leerrijke editie waar ik kost wat kost me toch nog eens wou meten zonder enig veel ritme te hebben. Het deed me deugd te zien dat het nog steeds mogelijk is na al die jaren.

Ik kan ook verklappen dat ik nog start in Kortrijk over enkele weken met Wim als co en met de Clio van Benoit Blaise. Graag wil ik ook mijn sponsors danken want zonder hun is dit allemaal niet mogelijk.

Tonnisteiner, Phillipe Naeye Schrijnwerken, Carrefour market, GG construct, Brasserie Orchidee, W productions, Luxauto, Wica, Maxtec, garage D Kindt." Stijn Vandenberghe

c est bene
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen