× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness MLV banden velgen Poperinge Yprauto http://www.daviddesign.be

22-10-2019

Wedstrijdverslag - Hemicuda Rally - Koen Lauwaert

Wedstrijdverslag - Hemicuda Rally - Koen Lauwaert

Afgelopen weekend vond in en rond Koekelare de Hemicuda Rally plaats, tevens de thuisrally van piloot Koen Lauwaert. Op zondagmorgen was de bandenkeuze allesbehalve simpel: 2 proeven lagen extreem vettig en de proef in Houthulst lag overwegend droog.

"We besloten om te vertrekken met zachte slicks vooraan en zachte regenbanden achteraan om de achtertrein wat stabiel te kunnen houden," aldus Koen. "Achteraan was de keuze goed, maar vooraan allesbehalve. De zachte slicks liepen veel te snel warm en na enkele kilometer kon ik de wagen amper nog meester. Remzones, tractie, insturen... het ging allemaal niet meer. Daardoor schoven we op kp 2 ook nog es rechtdoor in een remzone. We keerden pas als 19e terug naar de eerste service, maar daar was ik absoluut niet tevreden mee."

Vanaf de 2e boucle werden vooraan harde slicks gelegd en dat bleek een wereld van verschil. De tijden begonnen te volgen, al speelde de aard van de 2 lange proeven de Clio wel parten: "Op kp Kortemark en kp Houthulst zitten we telkens meer dan 10 seconden op de begrenzer aan 165 km/u. Daar verliezen we uiteraard erg veel tijd t.o.v. de wagens die een hogere topsnelheid hebben, maar goed, daar moeten we het mee doen..." aldus co Bjorn Willaert.

Uiteindelijk maakte het duo geen fouten meer en brachten ze de Clio R3 ongeschonden aan de meet als 15e algemeen, 13e moderne en eerste in klasse 3G. Daardoor neemt Koen weer mooie punten in de strijd voor het VAS kampioenschap en trekt het team binnen 2 weken sowieso naar de rally van Zuid-Limburg. Indien het resultaat daar goed is, wordt ook Kortrijk nog aan het programma toegevoegd en zetten we alles op alles in de strijd voor de titel in Divisie 3.

zwembaden en wellness
MLV banden velgen Poperinge
Yprauto

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen