× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

20-10-2019

Andy Lefevere wint voor de 7de keer de Hemicuda Rally - Compleet verslag van de wedstrijd

Andy Lefevere wint voor de 7de keer de Hemicuda Rally - Compleet verslag van de wedstrijd

Andy Lefevere heeft zonet voor de zevende keer de Hemicuda Rally op zijn naam geschreven. Ondanks de moeilijke weersomstandigheden was niemand opgewassen tegen de Porschist. "Ik heb hier al verschillende keren gewonnen, maar dit had ik deze morgen echt niet verwacht." verklaarde de garagehouder na afloop van de wedstrijd. "Het is pas mijn derde wedstrijd met de Porsche en ik ben nog steeds de auto aan het ontdekken... Ik ben blij dat ik aan de meet sta, die laatste ronde leek wel een eeuwigheid te duren, er kon immers nog steeds iets misgaan."

Steve Bécaert werd mooi tweede in de Ford Fiesta R5 MKII, alhoewel hij als favoriet naar voor werd geschoven verwittigde Steve ons gisteren al dat Andy Lefevere heel snel ging zijn. "Het zal niet zo evident worden, ik wil mij vooral amuseren en zou al heel tevreden zijn als ik op het podium eindig," vertelde de transporteur uit Poperinge voor de wedstrijd. De Fiesta reageerde deze morgen nogal agressief en Steve was dan ook heel tevreden met zijn tweede plaats. "We verliezen de wedstrijd op Houthulst, daar is de Porsche onklopbaar."

Het was vooral spannend voor de derde podiumstek. Deze strijd ging tussen de Subaru Impreza WRC van Campling, de Lancer EVO X van Barbier en de BMW M3 van Syx. Ondanks de sterke start van Syx werd de krachtige WRC van Campling derde voor Barbier en Syx. "Het zou ook niet logisch zijn dat ik in mijn M3 een WRC zou kloppen... Ik ben heel tevreden met de hsitoric zege en deze vijfde plaats," vertelde Bjorn Syx. 

In het historic gedeelte waren Lietaer en Stouf de favorieten. Stouf gaf op zaterdagmorgen forfait en Lietaer ging al op de eerste proef van de baan... Bij die historics was Bjorn Syx onklopbaar, hij won met 1m47 voorsprong op Bert Cornelis en bijna 3 minuten op Cedriek Merlevede. Stefaan Prinzie sloot af als vierde nadat hij een volledige ronde zonder deftige remmen reed. Bram Fonteyne sloot de top 5 af met de Volvo turbo.

Verder in de top 10 vonden we de Ford Fiesta R5 van John Reddington, de Lancer EVO VI van Kurt Boone, de Subaru van Heyrick en de Lancers van Bert Coene en Hein Jonckers.
Net buiten die top 10 was er een mooie strijd tussen de BMW's van Algoedt en Braeckevelt. Cris Algoedt won het duel, maar het is duidelijk dat de BMW E36 Kurt Braeckevelt nog steeds heel goed ligt. De garagehouder uit Oostrozebeke moest slechts 1 seconde toegeven op de Danneels BMW 1 van Algoedt.

Divisie 1-2 was opnieuw voor Stefaan Tsjoens in de Mitsubishi Lancer. Hij won met ruim 4 minuten voorsprong op de Subaru's van Vanhoutte en Van de Vivere. In de officieuze F2 categorie won Koen Lauwaert, hij stuurde de Clio R3 naar een mooie 15de plaats algemeen. Bij de R2 wagens was O'Sullivan in de Citroën C2 de snelste, hij haalde het voor de C2 van Vansteenkiste en de Fiesta van Bauwens. Gilles Depla proefde in Koekelare voor het eerst van een R2 in de COMTEX Ford Fiesta, maar hij ging op de 6de proef zwaar van de baan... 

# Resulaten
# Foto-reportage (David Derdaele)
# Foto-reportage (Vincent Lannoo)

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Autostal Duindistel
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen