× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be c est bene

18-10-2019

Valais: Tsjoen van de baan, Van Parijs scratch, Wagemans beste buitenlander, Kerckhof 6de historic

Valais: Tsjoen van de baan, Van Parijs scratch, Wagemans beste buitenlander, Kerckhof 6de historic
Valais: Tsjoen van de baan, Van Parijs scratch, Wagemans beste buitenlander, Kerckhof 6de historic Valais: Tsjoen van de baan, Van Parijs scratch, Wagemans beste buitenlander, Kerckhof 6de historic Valais: Tsjoen van de baan, Van Parijs scratch, Wagemans beste buitenlander, Kerckhof 6de historic

In de ERC Rallye du Valais rijden opvallend veel Belgen mee: naast Joachim Wagemans, die vice-kampioen is in het TER, staan ook Pieter Tsjoen en Tim Van Parijs aan de start. 

Voor Pieter Tsjoen eindigde deze tweede dag in mineur. Hij reed derde algemeen, maar ging zijn Skoda Fabia R5 EVO van de baan en moest Pieter de handdoek werpen.
"Het ging heel goed, maar we zijn van de baan gegaan op de negende proef," bevestigde Pieter Tsjoen ons. "Mijn eigen fout... niet goed geluisterd naar mijn co die de valstrik aankondigde en toch te snel proberen te nemen. We kunnen morgen ook niet herstarten."

Tim Van Parijs rijdt in de Rallye du Valais ook met een Skoda Fabia R5 uit het team van Pieter Tsjoen. "Gisteren was het meer ons ding, op het onverhard. vandaag in de regen was ik niet op mijn gemak... De wagen kan zeker meer maar ik had nog nooit met de Skoda in de regen gereden. Toen het begon op te drogen ging het beter."
Tim en copiloot Eddy Snaet sloten de dag af met een scratch op de laatste proef. "Het zal waarschijnlijk mijn enige zijn, maar dat nemen ze niet meer af," lacht de carrossier uit Oudenaarde. "Het ging heel goed, ook met Eddy klikt het heel goed in de wagen."

Joachim Wagemans is na de opgave van Tsjoen de beste Belg. "Gisteren waren het heel moeilijke proeven, bijzonder tricky. Deze morgen was het al niet veel beter met heel veel regen, en deze middag nog steeds natte wegen in het bos. Maar we verliezen op de 8 proeven maar 45 seconden op leider Burri, al heb ik wel niet het gevoel dat de wagen top is. Maar we zijn de eerste buitenlander als zevende algemeen en een halve minuut voor Tim."

Danny Kerckhof is met zijn BMW E21 zesde in de historic wedstrijd: "Het is een heel moeilijke wedstrijd. Vooral de bandenkeuze is heel moeilijk... De ene kant van de berg is droog en aan de andere kant is het water aan het gieten... Voorlopig zijn we 6de maar super content dat we in de gietende regen scratch konden rijden met onze BMW E21."

Morgen zijn er nog 7 proeven te rijden, resultaten kan je hier volgen.

zwembaden en wellness
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be
c est bene

Trefwoord(en)

Verwante artikelen