× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

16-10-2019

Short Rally van Moorslede opent VAS seizoen 2020

Short Rally van Moorslede opent VAS seizoen 2020

Het hing al even in de lucht en vandaag kon voorzitter Marc Maesen ons bevestigen dat er volgend jaar een Short Rally komt in Moorslede.
"De plannen zijn er inderdaad om na 18 jaar Rallysprint over te stappen naar een Short Rally. De aanvragen zijn verstuurd, indien alles goed verloopt organiseren we op 22 maart de 1ste Short Rally van Moorslede," bevestigde ons de voorzitter van Automobielclub Dadizele.

Het is de bedoeling dat er 2 proeven komen voor in totaal 20 kilometer per ronde. Het worden 2 nieuwe proeven, waarvan 1 proef sommige delen van het vroegere parcour zal over nemen en 1 proef die totaal nieuw zal zijn. De 2 proeven worden elk 4 maal gereden zodat de wedstrijd ongeveer 80 kilometer lang zal zijn. 

"Er zijn meerdere redenen dat we overstappen naar 2 proeven. Zo hadden we de laatste jaren telkens wat tegenslag door een elektriciteitsplaal die over de baan viel en anderzijds hebben we ook heel wat vraag van piloten naar meer kilometers. We willen ook met de wedstrijd wat groeien en zijn ervan overtuigd dat we met 2 proeven opnieuw richting een 120 deelnemers kunnen gaan. Ook is onze datum gewijzigd, we zitten nu de week na de Rally van Spa en de wedstrijd valt niet meer samen met Hannuit of Rallye Le Touquet.
Het was misschien ideaal om pas in 2021 bij de 20ste editie over te stappen, maar sowieso wijzigen we ieder 3 jaar onze proef dus kwam het beter uit om nu ook meteen de tweede proef te organiseren.

De wedstrijd is opnieuw de opener van het VAS kampioenschap en is met deze nieuwe datum een ideale voorbereidingswedstrijd voor de TAC Rally in Tielt die precies 2 weken later zal gereden worden. 

 

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
Autostal Duindistel

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen