× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Yprauto zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

03-10-2019

Wedstrijdverslag - Rallye Sprint Du Tréfle - Bram Fonteyne

Wedstrijdverslag - Rallye Sprint Du Tréfle - Bram Fonteyne

Afgelopen weekend stond Bram Fonteyne aan de start van Rallye Sprint Du Tréfle met zijn vertrouwde Volvo 240 turbo. Bram eindigde als 2de historic en heeft een geslaagde test achter de rug.

"Na de vele problemen die we tot nu toe gekend hebben trokken we naar de andere kant van de taalgrens om de Volvo verder op punt te zetten. Er werd geïnvesteerd in koeltechnieken om de temperatuur onder de motorkap onder controle te krijgen en zagen we deze wedstrijd als een voorbereidingswedstrijd op de Hemicuda rally. 

Met het onstabiele weer was het gokken welke bandenkeuze we moesten maken en voor de eerste proef kozen we voor slicks omdat we hoopten op droog weer. Net voor de start begon het toch te regenen en bleek onze bandenkeuze niet ideaal te zijn. Een 20ste plaats in het algemeen klassement was het resultaat en een achterstand van een kleine 14 seconden op routinier Jacob Christophe met de Ford Escort. 

Voor de 2de lus opteerden we om doorgesneden slicks te monteren en dat was wel een goede keuze. Resulaat, een knappe 8ste plaats in het algemeen klassement en we moesten maar een goede 3 seconden toegeven op Jacob Christophe. De motor gaf geen krimp, de temperatuur konden we onder controle houden en was het genieten van het schitterende parcours. Een proef met 4 soorten asfalt, veel bochtenwerk, haarspelden, snelle waaiers ... alles was aanwezig om de Volvo grondig te testen.

Ook tijdens de 3de lus verliep alles naar wens en konden we alweer een goed resultaat neerzetten, we kwamen zelfs de top 10 binnen in het algemeen klassement. De laatste ronde werd jammer genoeg geannuleerd door een sortie van een wagen die enkele startnummers vroeger vetrokken was. Er werd een gemiddelde tijd toegekend maar dat gaf geen invloed meer op ons resultaat.

Ik ben zeer tevreden over het verloop van de wedstrijd en we hebben genoten van het prachtige parcours. Na enkele moeilijke wedstrijden kunnen we deze met een zeer positief gevoel afsluiten en lijkt de wagen klaar om nog eens voluit te gaan tijdens de Hemicuda Rally.

Via deze weg wil ik nog eens het hele FB Motorsport team bedanken voor hun aanwezigheid, een team van 15 personen die als één blok achter je staat, dat doet veel met eens mens. Het is echt genieten van de sfeer en gezellighed binnen het team." Aldus Bram

Komend weekend kan je tijdens Open Bedrijvendag Volvo 240 turbo bewonderen bij Volvo Willaert, Steverlyncklaan 12, 8900 Ieper

Sinds 1987 is Volvo Willaert het aanspreekpunt voor Volvo-personenwagens in de regio. Tijdens de Open Bedrijvendag zie je niet alleen de uitgebreide stock aan nieuwe en tweedehandswagens maar ontdek je hoe Willaert innoveert met een nieuw type werkplaats waar ‘een Personal Service Technician’ je een persoonlijke en efficiënte aanpak geeft. Verder toont Volvo Willaert verschillende voorbeelden van Safety by Volvo, zijn veiligheidsprogramma voor personenwagens. (info Hln.be)

Foto - Ma passion , la photographie

Yprauto
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Verwante artikelen