× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
c est bene zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be ALV saneren van tanks

29-09-2019

M Cup 2019 - Monnens volgt meervoudig kampioen Boulat op

M Cup 2019 - Monnens volgt meervoudig kampioen Boulat op

De M-Cup was dit jaar aan zijn vijfde seizoen toe, tot op heden was het enkel Franky Boulat gelukt om de kampioenentitel te behalen. Boulat werd immers 4 keer op rij kampioen. Het seizoen 2019 kondigde zich veelbelovend aan, alles leek erop te wijzen dat Franky Boulat met Mats van den Brand ging strijden voor de titel... 

Maar in de Haspengouw liep het net iets anders dan voorzien, Van den Brand ging van de baan en Boulat moest de zege laten aan Diels. Ook in de TAC liep het niet van een leien dakje voor de favorieten... Boulat moest opgeven met mechanische problemen en Mats van den Brand ging opnieuw van de baan. Na deze sortie zat het seizoen er op voor de Nederlander. Maar vanaf de TAC kwam Gunther Monnens de M Cup vervoegen.

Monnens kon rekenen op de potente BMW van copiloot Chris Vandamme. In Tielt werden ze tweede, maar in zijn Sezoensrally gingen ze met hun eerste zege lopen. Boulat nam na de Sezoens de leiding in het kampioenschap, maar Monnens volgde op amper 1 punt. 

In de Nederlandse GTC Rally kende Franky Boulat echter maar weinig geluk. De motor sloeg om onverklaarbare reden af en bijna 9 minuten gingen verloren eer de krachtbron weer teken van leven wou tonen. Monnens ontdekte de GTC Rally maar dat was niet aan zijn tijden te merken, hij parkeerde de oranje BMW tussen de R5 wagens en won ook heel overtuigend de M-Cup. 

In de ConXion Omloop van Vlaanderen stond ook weer geen maat op Monnens. Franky Boulat leek the best of the rest te worden, tot ook hij in contact kwam met de chicane op de Zoning. De herstelling nam iets te veel tijd in beslag waardoor de regerende kampioen 80 sec straftijd kreeg en terugzakte naar de 5e plaats. Maar Franky was vastberaden om terug te vechten naar de 2e plaats en dat lukte ook; 3 kp’s voor het einde nam hij die 2e plaats over. 

Het seizoen werd uiteindelijk beslist in de East Belgian Rally. Franky Boulat moest winnen en tegelijkertijd ook hopen op pech van de leider in het kampioenschap Gunther Monnens om nog kampioen te kunnen worden. Maar op kp 3 zouden de titelambities van Franky Boulat een stevige deuk krijgen, toen hij – op dat moment leider met een kleine marge – anderhalve minuut zou verliezen na een uitstap in een veld. Franky wist meteen dat het game over was voor de titel zonder pech voor Gunther. Die pech kwam er ook niet, en dankzij zijn 4e overwinning op rij is Gunther Monnens de nieuwe kampioen in de RACB M Cup!

Toch was er ook een mooie troostprijs voor het team van Franky Boulat. Dankzij een 2e plaats in de East Belgian finisht co-pilote Peggy De Busser wel als eerste in het kampioenschap doordat Chris Vandamme (vaste co van Gunther Monnens) niet startte in de East Belgian Rally.

c est bene
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
ALV saneren van tanks

Trefwoord(en)

Verwante artikelen