× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

19-09-2019

Stijn Blanchard nu al zeker van de titel in klasse 2c na winst in de Aarova Short Rally

Stijn Blanchard nu al zeker van de titel in klasse 2c na winst in de Aarova Short Rally

Stijn Blanchard stond maar liefst 13x op het podium in klasse 2c de afgelopen 2 seizoenen. Dit seizoen alleen al stond hij al 6x op het podium, waarvan 3x op de hoogste trede en stond hij meermaals met de Citroën Saxo bij de beste 30 piloten in het algemeen klassement Met de Aarova Short Rally nog op het programma, de Hemicuda Rally, de Rally van Zuid-Limburg en de 6 Uren van Kortrijk, kon Stijn Blanchard al de champagne ontkurken in Oudenaarde als hij de finish kon halen tenminste.

"Na de cardan breuk tijdens de Short Rally van Kasterlee was het terug alle hens aan dek om goed voor de dag te komen tijdens de Aarova Short Rally. De wagen werd opnieuw opgelapt door Caine Minne van Mica Autosport en met een goed resultaat of gewoon aankomen, konden we kampioen worden in onze klasse.

Tijdens de eerste proeven hebben we wat de kat uit de boom gekeken maar toch stonden we maar op amper 5 seconden verwijderd van de eerste plaats in klasse 2c. We hadden 2 opties, onze plek veilig stellen, de finish halen en tevreden zijn met onze 2de plaats of nog eens in de aanval trekken en gaan voor de winst in onze klasse. De keuze werd eigenlijk snel gemaakt en we kozen ervoor om nog eens in de aanval te trekken. We maakten die 5 seconden meteen ongedaan en even later stonden we zelfs een kleine 5 seconden voor op Luc Diet. Jammer genoeg ging Luc van de baan tijdens de laatste proef en verloor hij ruim 10 minuten na een leuk duel te hebben gehad met Luc. Na zijn sortie werd het voetje van het gaspedaal gehouden en reden we de wagen veilig over de eindmeet en zei ik tegen mijn co.piloot, geniet maar van dit moment. 

Winnaar in klasse 2c, 4de in divisie 1-2 en 37ste algemeen en op de koop toe kampioen in onze klasse. Het was een droom die voor mij uitkwam en mijn dag kon niet meer stuk. Ik draag deze overwinning en titel op aan gans het team en Caine Minne van Mica Autosport, voor het 2de jaar op rij mag de beker mee naar het kamp van Mica autosport. Uiteraard ook mijn sponsors niet vergeten en mijn co.piloot Jeffrey Lamote, zonder hem zou het ook niet vooruit gaan en tenslotte, ook dank aan mijn vrouw en dochter voor alle steun die ik altijd krijg! 

De volgende rally op het programma is de Hemicuda rally." Aldus Stijn

#OneTeamOneGoal
#Bloaznlikedwoazn

 

Autostal Duindistel

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen