× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness ALV saneren van tanks MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be Verzekeringen Delaere

11-09-2019

Wedstrijdverslag - ConXion Omloop van Vlaanderen - Eric Deprez

Wedstrijdverslag - ConXion Omloop van Vlaanderen - Eric Deprez

Omloop van Vlaanderen 2019 Rallyteam Deprez

"We kunnen terugblikken op een bijna perfect weekend. De Omloop van Vlaanderen was voor ons een thuisrally en met kp Beveren reden we bijna tot tegen onze achterdeur. Genieten met volle teugen was het opzet van dit weekend. 

Door het wisselvallige weer werd geopteerd om tijdens de rally met 2 reserve wielen van start te gaan. Eens we uit het servicepark vertrokken kwam er toch meer regen uit de lucht gevallen dan voorzien. Het gevolg was natuurlijk dat we zoals vele anderen op zoekn moesten naar grip met de ondeliggende slicks. Na onze proeven op vrijdagavond werd al snel duidelijk dat we goed gepresteerd hadden. Volgens het vermogen dat onze Bmw kan bieden konden we als 44ste afklokken in het algemeen klassement en een 10de plaats in de m-cup. Zeker geen slechte voor ons.

Na een korte nachtrust werd er op zaterdagochten van start gegaan tussen het vele M3 geweld. Ons doel was om snelheid te combineren met spektakel en ik denk dat we in ons opzet zijn geslaagd. Bij het ingaan van de 3de ronde klokten we af op een 36ste plaats in het algemeen klassement en dat is op zich een straffe prestatie voor onze 2500 in een BK wedstrijd. Hoewel we voor een behoedzame aanpak hadden gekozen tijdens de laatste ronde liep het verkeerd af op de allerlaatste proef van de rally, de Zoning.

Toen we aan de start verschenen van de laatste proef begon het opeens heviger te regenen en tijdens het 2de toertje op de zoning brak de wagen uit op het rondpunt. Het rechtervoorwiel kreeg een flink dreun en het resultaat was een gebroken stuurarm. Vastbesloten kozen we ervoor om de wagen alsnog naar de finish te brengen. Dat bleek moeilijker dan verwacht aangezien we alle moeite van de wereld hadden om een bocht te nemen. Hierdoor verloren we meer dan 1 minuut op de zoning en klokten we te laat in en kregen we nog 40 seconden straftijd. 

De opluchting was dan ook groot toen de wagen in het gesloten wagenpark stond. Een 35ste plaats was een onverhoopt resultaat en eentje die nog lang in het geheugen zal blijven hangen. Hierbij wil ik dan ook de servicemannen bedanken die altijd paraat staan en de sponsors die ons altijd blijven steunen. Truffels voor verenigingen Choc OH lat, Garage Wim Joseph, Vancoillie plastics, café T’Roendpunt en garage Jan Himpe." Aldus Matthias Deprez

 

zwembaden en wellness
ALV saneren van tanks
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
Verzekeringen Delaere

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen