× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks Verzekeringen Delaere MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

09-09-2019

Wedstrijdverslag - ConXion Omloop van Vlaanderen - Kevin Demaerschalk

Wedstrijdverslag - ConXion Omloop van Vlaanderen - Kevin Demaerschalk

Omloop van Vlaanderen Prachtige première van de nieuwe Ford Fiesta MKII R5

Kevin en Lara zorgden voor een verrassing door in de Omloop van Vlaanderen met de nieuwe Ford Fiesta MKII R5 aan de start te verschijnen. Dit was ook meteen het debuut van deze gloednieuwe Ford op wedstrijdniveau in België. Vooraf pronostieken maken was dan ook zeer moeilijk, maar het was wel de bedoeling om zo hoog mogelijk te eindigen.

Na 2 korte testen gingen ze vrijdagavond vol verwachting van start. Na een voorzichtige start op de 1ste proef drukte Kevin op de 2de proef het gas wat dieper in en kwam zo naar een 3de plaats. Na deze proef gingen de hemelsluizen open en werd de bandenkeuze cruciaal. Kevin en Lara besloten om regenbanden te monteren en dit bleek de juiste keuze te zijn. Op KP de Zoning konden ze de eerste scratchtijd van de nieuwe Ford laten noteren waardoor ze doorschoven naar de 1ste plaats algemeen. Jammer genoeg moesten ze de leidersplaats terug uit handen nemen door een lekke band op de laatste proef van de vrijdagavond. Kevin en Lara gingen als 2de de nacht in.

Kevin - We mogen zeker tevreden zijn over de eerste dag. We zaten ondanks gebrek aan wedstrijdritme toch onmiddellijk in het goede ritme en konden mee vooraan draaien. Jammer van onze lekke band op de laatste proef, maar het is een lange wedstrijd.

Op zaterdagmorgen gingen Kevin en Lara op hetzelfde elan verder. Na 10 proeven moesten ze wel een plaats prijsgeven. Bedoret ging hen nipt voorbij, maar Kevin bleef doorduwen. Nadat de leider Fernemont zijn Skoda aan de kant moest zetten schoven ze terug door naar de 2e plaats. Door de niet aflatende vechtlust van Kevin bleef de wedstrijd spannend tot op het einde. Voor de voorlaatste proef waren ze teruggekomen tot op 4 sec. van de leider, jammer genoeg zorgden 2 kleine foutjes voor wat tijdsverlies en was het verschil te groot te worden om de overwinning binnen te halen.

Maar wat een première van deze nieuwe Ford Fiesta R5, een podiumplaats en de eerste snelste tijden in een Belgische wedstrijd!

Kevin - We zijn heel blij met dit resultaat. Het is reeds even geleden dat we nog op het podium gestaan hebben en dit dan nog met een nieuwe wagen. We kijken alvast uit naar de Condroz rally. Lara - Het doet deugd om nog eens op het podium te staan en dan zeker in mijn thuisrally. De auto was nog niet helemaal naar onze zin afgesteld, maar we konden toch mooie dingen laten zien. Deze wedstrijd is veelbelovend voor de toekomst. 

ALV saneren van tanks
Verzekeringen Delaere
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen