× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be c est bene

09-09-2019

M-Cup - ConXion Omloop van Vlaanderen - Derde zege op rij voor Gunther Monnens

M-Cup - ConXion Omloop van Vlaanderen - Derde zege op rij voor Gunther Monnens

Afgelopen weekend vond in en rond Roeselare de 60e Omloop Van Vlaanderen plaats, tevens de 5e en voorlaatste manche van de RACB M Cup 2019. Terwijl ’s namiddags de teams nog genoten van een stralende najaarszon, zouden net voor de start enkele fikse regenbuien over de kp’s passeren en de omstandigheden zeer moeilijk en divers maken voor de M Cup’ers. De correcte bandenkeuze, een dosis geluk en alerte stuurmanskunsten zouden dus cruciaal zijn om snel te kunnen gaan. 

Gunther Monnens kon deze moeilijke evenwichtsoefening het beste meester en keerde na een eerste lus van 3 kp’s als leider terug naar de service voor Thierry Cokelaere en Wouter Lievens. Franky Boulat en Kurt Braeckevelt volgden als 4e en 5e nog binnen de halve minuut. Na de laatste 2 proeven in het donker zouden de posities achter Gunther Monnens nog wat door elkaar geschud worden: Franky Boulat rukte op naar P2 en Thierry Cokelaere zakte 3 plaatsen tot juist na Kurt Braeckevelt. Ceuppens, Spillebeen, Deprez, Lommers, Vandenheede, Karnier en De Bouvere volgden op hun beurt. Helemaal achteraan het peloton bengelde Wim Muilwijk na problemen met de aandrijving op de wagen. Op zaterdag zou hij nog onzacht in aanraking komen met de chicane op kp Zoning waardoor de draagarmen beschadigd raken. Het wil precies maar niet lukken voor de Nederlanders dit jaar in het kampioenschap…

Op zaterdag kregen de deelnemers nog 15 proeven voorgeschoteld. Gunther Monnens bleef hard gaan en reed stelselmatig weg van de rest. Franky Boulat leek the best of the rest te worden, tot ook hij in contact kwam met de chicane op de Zoning. De herstelling nam iets te veel tijd in beslag waardoor de regerende kampioen 80 sec straftijd kreeg en terugzakte naar de 5e plaats. Maar Franky was vastberaden om terug te vechten naar de 2e plaats en dat lukte ook; 3 kp’s voor het einde nam hij die 2e plaats over van Thierry Cokelaere en dat werd meteen ook de finale top 3. Achter dit trio finishte Tom Ceuppens mooi als 4e door op de allerlaatste kp nog Kurt Braeckevelt af te troeven. Kurt was zelf niet tevreden over zijn prestatie en was naar eigen zeggen het hele weekend op de sukkel om zijn draai te vinden. Wouter Lievens, die na dag 1 mooi 3e stond, kon die positie niet vasthouden en verdween zelfs uit de rally na een sortie. Philip Lommers werd 6e en Didier Spillebeen tikte als 7e M Cup’er de meet aan na heel wat glijplezier. Eric Deprez en Marc Karnier werden respectievelijk 8e en 9e voor Lorenzo Vandenheede. De piloot uit Tielt reed een wedstrijd om snel te vergeten na ettelijke minuten verlies door problemen met de lichtbak, de voorruit, de luchtfilter en een lekke band. Joeri De Bouvere maakte de top 11 compleet en was zelf erg tevreden over zijn leerproces.

Voor het kampioenschap ziet het er weer iets rooskleuriger uit voor Gunther Monnens. Hij trekt naar de EBR met een bonus van 9 punten op Franky Boulat. Franky moet dus winnen en Gunther moet beter doen dan de 6e plaats om kampioen te worden. De strijd voor de laatste podiumplaats lijkt er eentje te zullen worden tussen Lorenzo Vandenheede (32pnt), Philip Lommers (30pnt) en Tom Ceuppens (29 pnt). Afspraak binnen 3 weken voor de laatste manche van de M Cup in de East Belgian Rally!

zwembaden en wellness
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be
c est bene

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen