× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks Verzekeringen Delaere MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

04-09-2019

ConXion Omloop van Vlaanderen - Complete voorbeschouwing

ConXion Omloop van Vlaanderen - Complete voorbeschouwing

Na een pauze van ruim 2 maanden hervat het Jobfixers Belgian Rally Championship komend weekend met de 60ste ConXion Omloop van Vlaanderen. Het bestuur deed heel wat inspanningen om de wedstrijd nieuw leven in te blazen, afspraak dus in de Rodenbachstad voor de jubileum editie van "den Omloop".

Deelnemers

Het TER kampioenschap werd aangetrokken in Roeselare, maar helaas blijven de internationale toppers afwezig... Gelukkig is er genoeg kwaliteit in eigen land om er een succes van te maken. Als Kris Princen zijn zege van vorig jaar kan overdoen zet hij een belangrijke stap in de richting van de titel. Cedric Cherain, tweede in de tussenstand, is er immers niet bij in West-Vlaanderen. Maar Princen zal de zege en de titel zeker niet cadeau krijgen...

Sébastien Bédoret zit na Staden en Duitsland in het goede ritme en is gebrand op een eerste BRC zege. Ook Adrian Fernémont maakt kans op de zege, en mathematisch ook nog op de titel. Hij is ook aanwezig in Roeselare en wil graag zijn zege van de Wallonie overdoen. En dan is er nog Vincent Verschueren, in Ieper klokte hij sterke tijden wat vertrouwen gaf voor Roeselare.
Ghislain de Mevius heeft een constante eerste seizoenshelft achter de rug, ook hij wil een gooi doen naar een podiumplaats. Verder zijn er nog de Skoda's van meervoudig kampioen Pieter Tsjoen, de winnaar van de TBR Rallysprint Niels Reynvoet en Pieter Jan Michiel Cracco die de overstap maakte naar de Fabia EVO. En wat met Kevin Demaerschalk? Hij start met de gloednieuwe Ford Fiesta R5 van J-Motorsport. Zijn chrono's in de slotfase van de Renties Ypres Rally doen het beste hopen. 

De resterende R5's zijn in handen van TER rijders Steve Fernandes (Skoda) en Stefan Göttig (Skoda), de Nederlanders Kevin van Deijne (Skoda) en Bob de Jong (Hyundai) en voor gentleman driver Philip Cracco en Steven Vergalle. 

We kijken ook uit naar de GT's in het Porsche Event. Snijers vertrekt als favoriet, maar na de testwedstrijd in Staden zal hij ook al rekening moeten houden met de GT van thuisrijder Andy Lefevere. Ook Jochen Claerhout, Chris Debyser en de jonge Romain Delhez willen zich meten met Patrick Snijers.

In het Junior BRC missen we Grégoire Munster, maar met de Peugeot 208 R2 van Tobias Brüls, Gilles Pyck en Glenn Snaet die het opnemen tegen de Nederlandse Opel Adam R2 van Timo van der Marel. (voorbeschouwing Junior BRC)

Het startveld van deze 60ste ConXioN Omloop van Vlaanderen oogt bijzonder interessant, want de M Cup krijgt maar liefst 17 BMW's aan de start, met onder andere leider Gunther Monnens, Tom Ceuppens, Franky Boulat, Kurt Braeckevelt, Philip Lommers en Thierry Cokelaere. 

De Omloop van Vlaanderen heeft traditioneel ook een heel sterk veld bij de historics, dit jaar is dit niet anders... Zoals gewoonlijk vertrek Paul Lietaer als favoriet, dit maal niet in de Sierra maar wel in de Opel Manta waarmee hij vorig jaar kampioen werd. Lietaer krijgt tegenstand van de winnaar van Ieper Bjorn Syx (BMW M3), de Porsche's van Glenn Janssens en Hans-Walter Schewe en vooral de Ford Sierra's Cosworth van Stefaan Stouf en Dirk Deveux. (voorbeschouwing Junior BRC)

# Deelnemerslijst

Tot slot is er ook nog de Criterium wedstrijd. Johnny Louis (BMW M3) vertrekt als leider in het kampioenschap met nummer (20)1. De Opel Adam R2 van Steven Dolfen lijkt zijn voornaamste concurrent te worden. Met een pak snelle en spectaculaire BMW's aan de start lijkt de Criterium wedstrijd ook beoiend om te volgen.

# Deelnemerslijst Criterium

Parcours / Timing

Aan het parcours werd er relatief weinig gewijzigd. Kp Beveren kreeg een nieuwe start, de Zoning wordt in omgekeerde richting gereden, maar de grootste wijziging is in Passendale waar men de proef heeft ingekort. 

Op vrijdag staan er 5 en zaterdag 15 proeven op het programma. De wedstrijd start vrijdagavond om 17u30, het eindpodium is voorzien op zaterdagavond om 21u30. 

# Timing BRC
# Timing Criterium

ALV saneren van tanks
Verzekeringen Delaere
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen