× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

27-08-2019

Wedstrijdverslag - Short Rally van Kasterlee - Mathieu Lietaer

Wedstrijdverslag - Short Rally van Kasterlee - Mathieu Lietaer

"Het VAS historic kampioenschap brengt ons op plekken waar we nog nooit reden, Kasterlee bijvoorbeeld. Een gemoedelijk sfeertje, zelfs een beetje een vakantie gevoel in de Antwerpse provincie. We waren er uiteraard niet om vakantie referentie's te schrijven, wel om rally te rijden.

Wat ons het meest opviel was het compacte maar tegelijk snelle parcours, niet echt geschikt voor onze Ford Pinto Escort Mk II met een top snelheid van slechts 175 km/u. Reken daarbij de temparturen van boven de 30 graden en je weet dat dit een aanslag op mens en mechaniek ging worden. Uitrijden, schade beperken en proberen zoveel mogelijk punten te scoren voor het kampioenschap, dat was ons doel. 2/3 daarvan is gelukt, uitrijden en punten scoren." Lacht Mathieu.

De eerste ronde gingen we voluit, wat ons telkens een 5de en 6de tijd in Divisie 4 opleverde en dat terwijl we telkens gehinderd werden door sorties. Ik schrok wel hoe snel het parcours verslechterde na amper één ronde te hebben gereden. Tijdens de eerste ronde lag alles proper, in de tweede ronde veranderden de bochten in één grote zandbak. Tijdens de 3de ronde werd het zelfs gevaarlijk om op sommige plaatsen te couperen.

"Na ronde twee merkten we op service wat speling op een stuurgewricht, niets ernstigs maar ik nam me voor om het resultaat veilig te stellen, uit te rijden en geen risico's meer te nemen.

Op de eerste proef van de derde ronde merkte ik kort na de start dat ik de wagen moeilijker uit 4de versnelling kreeg tot die uiteindelijk geblokkeerd zat in de eerste helft van de proef. We gingen aan de kant en dachten even aan opgeven. Uiteindelijk kreeg ik de wagen uit versnelling en probeerde de andere versnellingen uit, die werkten nog, dus gingen we verder zonder 4de versnelling. We verloren al bij al 30 seconden en ook wat tijd op de volgende proeven door het probleem. Alsof dat niet erg genoeg was haperde ik met een achterste velg aan een uitgereden beton rand op de volgende proef. Gevolg was een kromme velg maar gelukkig waren we bijna aan het einde van de proef. Op service werd vastgesteld dat de achterste schijfremmen ook krom getrokken waren.

Het team kon de laatste ronde nog mooi en zonder al te veel tijdverlies afwerken. Hierdoor eindigden we op een 36ste plaats in het algemeen klassement, 5de historic en 2de in klasse H3.

Een dikke merci aan het VADA Racing Team, Laurens, Elien en Joni van PHILCARS voor de uitmuntende service en de aangename sfeer tijdens de wedstrijd. Dank aan alle sponsors en supporters!

Volgende wedstrijd wordt de Aarova Short rally op 15 september te Oudenaarde met Robbe Ghesquiere in het rechter zitje. Eentje waar we naar uitkijken en misschien wel eens verrassend uit de hoek kunnen komen." Aldus Mathieu

See you in Oudenaarde!

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Autostal Duindistel
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen