× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Yprauto MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

25-08-2019

Piet Van Hoof bevestigt zijn titel van Mister Kasterlee - Compleet verslag van de wedstrijd

Piet Van Hoof bevestigt zijn titel van Mister Kasterlee - Compleet verslag van de wedstrijd

Onder een hete zomerzon werd vandaag de 15de edtitie van de Short Rally van Kasterlee gereden. Al vanaf de eerste ronde was het duidelijk dat Piet Van Hoof zijn titel van Mister Kasterlee niet zomaar heeft gekregen. De Mitsubishi Lancer EVO IV was de ganse dag duidelijk de snelste en hield de Subaru Impreza S16 WRC van Erik Van Loon achter zich.

Toen Van Loon op de vijfde proef ruim een halve minuut liet liggen was de strijd gestreden. Enkel in de laatste proef was van Loon even sneller dan een uitbollende Piet Van hoof die ook won met 36 seconden voorsprong op de potente WRC. Naar goede gewoonte was het ook een Nederlander die het podium compleet maakte. Martin Van Iersel leek lange tijd op weg naar die derde plaats, maar toen hij opgaf kwam deze laatste podiumtrede in handen van de DS3 R5 van Ronald Leemans. Al moeten we eerlijkheidshalve wel meegeven dan Leemans op net geen 2 minuten werd gereden door de 20 jaar oude EVO IV van Piet Van Hoof.

Tom Ceuppens bevestigde in Kasterlee nogmaals zijn progressie. Hij was de snelste van de grote groep BMW rijders en werd knap vierde net voor de Nederlander en M-Cup collega Wim Muilwijk. Mats van den Brand was favoriete bij de achtertrekkers, maar helaas had de Nederlander de ganse dag af te rekenen met een haperende motor in de nieuwe M3. "In de vijfde proef hebben we beslist om de wagen aan de kant te zetten om erger te voorkomen," aldus copiloot Eddy Smeets. 

Serge Vervondel werd zesde en ook eerste Mitsubishi piloot. Al heel vroeg zagen we Stefan Van Craenenbroeck na een stevige crash (foto) uit de wedstrijd verdwijnen. De top 10 werd compleet gemaakt door een sterk rijdende Kjell Vandenberghe, Stefaan Tsjoens die ook divisie 1-2 won en tot de snelste voortrekkers. De Opel Kadett van Harold Soetens was snelste net voor de Peugeot 208 R2 van Gert-Jan Kobus die wel klasse 3F won.

Bij de historics won Swerts (Opel Manta) met een ruime voorsprong op de Opel Ascona van Ronny Declerck die net zoals vorig jaar tweede werd. Koen Verhaeghe (Ford Escort MKI) wint in klasse H3 en wordt ook derde algemeen. 

# Uitslagen
# Foto-reportage

Yprauto
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen