× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be c est bene

19-08-2019

Wedstrijdverslag - Rally van Staden - Geert Gabriels

Wedstrijdverslag - Rally van Staden - Geert Gabriels

Geert GABRIELS - Kenneth VERTE / Peugeot 106 Div.2

"Rally van Staden 2019, de allereerste rally en tevens de eerste kilometers met een Peugeot 106 Div.2. Parcourskennis was er totaal niet dus woensdag werd er veel tijd gestoken in de nota’s. Gelukkig had mijn copiloot al enige kennis van de typische situaties in de Westhoek… Tijdens de tweede verkenning bleek al snel  dat de nota’s te gedetailleerd waren en moeilijk te onthouden. Dus tijdens tweede verkenning wat schrappen en aanpassen.

Donderdag was het eindelijk zo ver. Voor de eerste maal de motor op toeren aan de start van KP1 en daar gingen we. De eerste ronde rustig afgewerkt om de wagen aan te voelen en de nota’s nog wat gecontroleerd. De rembalans was niet ideaal wat resulteerde in blokkerende achterwielen hier en daar. De nota’s bleken best wel nauwkeurig maar vooral de snelle situaties dienden met meer vertrouwen genomen te worden. 

Tijdens de tweede ronde kregen we al meer vertrouwen en konden we onze tijden verbeteren met  10 tot 14 seconden per proef. We reden hierdoor top 4 tijden en schoven op naar plaats 6 in de klasse. De derde ronde bleek dat we onze verbeteringen konden voortzetten door nog een vijftal seconden van de tijden te doen zonder risico’s te nemen.  Na de derde ronde stonden we op plaats vijf in divisie 2.

Voor de laatste ronden hebben we de banden gewisseld om ook de tweede set eens aan te voelen. Alhoewel de balans minder was dan met de Toyo’s konden we in de eerste proef de vorige tijd evenaren ondanks even rechtdoor waardoor de motor uitviel. Hoopvol aan de start van de op twee na laatste proef was het plotseling over. De vulleiding was losgekomen van de benzinetank  waardoor de tank volledig leeg gelopen was. Over en uit.

Ondank deze tegenslag zijn we toch tevreden over onze eerste rally, met een nieuwe wagen  waarmee we ons konden meten met de streekpiloten. Op naar de volgende! Met dank aan onze sponsors: Denicol Motor Oils, Boost-it-up, Schoonheidsspecialiste Carmen en Garage Akkermans."

Foto - Kurt Lowie
 

zwembaden en wellness
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be
c est bene

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen