× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge ALV saneren van tanks Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

30-07-2019

Wedstrijdverslag - Rallye Sprint de Marchin - Bram Fonteyne

Wedstrijdverslag - Rallye Sprint de Marchin - Bram Fonteyne

Bram Fonteyne stond afgelopen weekend aan de start van de Rallye Sprint de Marchin met zijn vertrouwde Volvo 240 turbo. 

"Na de Rally van Wervik en de TBR Rallysprint werden er links en rechts wat aanpassingen doorgevoerd aan de Volvo en was het vooral de bedoeling om extra kilometers te maken. Marchin vinden we terug in de streek van de Condroz en is gekend voor zijn glad en moeilijk parcours. De regenval van de avond ervoor en ook in de ochtend maakten het nog extra glad. 

Tijdens de eerste ronde verliep alles behoorlijk goed en konden we een 17de tijd algemeen noteren. Daarmee was ik best tevreden, zeker op een onbekend parcours en in moeilijke omstandigheden, dat bewijst nog maar eens dat er zeker potentieel in de vernieuwde Volvo zit.

Tijdens de 2de ronde vertrokken we op regenbanden maar doordat het parcours begon op te drogen was het letterlijk glijden en schuiven op de wegen van Marchin. Je moest bij de pinken blijven omdat het op sommige plaatsen extreem vettig lag en daarbovenop kregen we problemen met de bougiekabels. Er werd tijdens de service naar oplossingen gezocht maar vonden niet meteen een antwoord waarom de bougiekabels afsprongen. Uiteindelijk werden er maar 2 proeven afgewerkt die dag en besloten we om vroegtijdig het parc fermée te verlaten, daardoor werden we niet opgenomen in de einduitslag.

Dit is ook één van de redenen waarom we afzakken naar de andere kant van de taalgrens. Een sprintje meepikken en proberen om de wagen verder op punt te zetten om daarna in de toekomst sterker voor de dag te komen. We weten dat we momenteel kampen met wat kinderziektes, maar eenmaal deze achter de rug zijn ben ik zeker dat we nog mooie dingen gaan kunnen laten zien. De eerstvolgende wedstrijd op het programma zal waarschijnlijk de Aarova Shortrally worden, intussen proberen we in alle rust te zoeken naar oplossingen voor onze kleine problemen." Aldus Bram

MLV banden velgen Poperinge
ALV saneren van tanks
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Verwante artikelen