× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Yprauto MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

22-07-2019

Joachim Wagemans kijkt uit naar zijn derde Madeira Rally

Joachim Wagemans kijkt uit naar zijn derde Madeira Rally

Wagemans kijkt uit naar zijn derde Madeira Rally

Voor het derde opeenvolgende jaar staat Joachim Wagemans aan de start van de Rali Vinho da Madeira, die van 1 tot 3 augustus plaatsvindt. De jonge Belg was als eerste van de deelnemende teams ingeschreven en kijkt dan ook erg uit om opnieuw deel te nemen aan het grootste sportevent op het Portugese eiland.

Verschillend aan de twee voorgaande jaren is dat Wagemans nu kan rekenen op een snellere wagen. Met zijn Peugeot 208 T16 deed hij dit seizoen al ervaring op en boekte hij enkele mooie resultaten. Zo zette hij vorige maand in de Ypres Rally nog een behoorlijke prestatie neer en trekt hij met vertrouwen richting Madeira. “De auto is bovendien meer gemaakt voor het parcours in Madeira dan dat van Ieper. De smalle, kronkelende bergwegen liggen de Peugeot beter dan wegen waarop je makkelijk topsnelheden kan rijden.”

Indrukwekkend debuut

In 2017 kende Wagemans een droomstart in Madeira. Na acht proeven bekleedde hij als debutant de eerste plek: “Het regende al de hele dag, waardoor we vooraan konden rijden en de eerste plek bemachtigden. Door aquaplaning zijn we jammer genoeg van het parcours geraakt.” Toch maakte Wagemans indruk met zijn sterk debuut. “Ondanks de crash kregen we veel respect van de andere piloten en hebben we de rally gelukkig kunnen uitrijden.”

Vorig jaar kreeg Wagemans af te rekenen met technische problemen, maar veroverde alsnog de negende plek. “Ik heb in de vorige edities ervaring en parcourskennis opgedaan. Dit jaar mikken we op een beter resultaat, wat met de snellere auto zeker haalbaar is."

Toch blijft Wagemans voorzichtig in zijn uitspraken. “Er staan sterke deelnemers, zoals Giandomenico Basso, aan de start. Ook de plaatselijke piloten, die wekelijks op het parcours kunnen trainen, vormen waardige concurrenten. We zijn sneller dan vorig jaar, maar hoe hoog we dit jaar eindigen, is moeilijk te voorspellen.”

“Het is en blijft hoe dan ook mijn favoriete rally. De toeschouwers en sfeer zijn ongezien.” Daar horen ook interviews met de vele journalisten en handtekeningsessies bij voorafgaand aan het grootse event. “Ik ben zaterdag met de vrachtwagen vertrokken in België en ben in totaal een drietal weken weg van huis, maar die zaken neem ik er graag bij”, besluit een enthousiaste Wagemans. 

Yprauto
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Verwante artikelen