× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be Yprauto

16-07-2019

Wedstrijdverslag - GTC Rally - Franky Boulat

Wedstrijdverslag - GTC Rally - Franky Boulat

Topresultaat verloren gegaan maar dankzij volharding toch nog enkele punten

Afgelopen weekend vond de 4de rally van de M-Cup plaats, met name de GTC Rally. Deze Nederlandse rally is al enkele jaren de buitenlandse verplaatsing voor de RACB M-Cup.
Vrijdagnacht stond met o.a. Achtmaal De Hel XXL ruim 86km klassementsproef op het programma.

Hoewel ‘s nachts rijden niet meteen onze voorkeur geniet slaagden we erin om toptijden neer te zetten op de tabellen. Zo draaiden we op KP3 zelfs een 3de tijd algemeen tussen al het R5 geweld! Na KP3 stonden we zelfs op een schitterende 4de plaats algemeen met ruime voorsprong op Monnens. Alles verliep perfect en een top klassement leek in de aanmaak. Helaas zijn op KP4 electronica problemen voor de eerste maal opgedoken. Op deze proef is de motor voor de eerste maal uitgevallen door storingen met als gevolg dat we ongeveer 7 minuten hebben stil gestaan op de proef.

Op service werd door de techniekers de Autronic ECU uitgelezen die een defecte krukassensor aangaf met slecht signaal. Dit probleem is opnieuw opgedoken op bijna alle volgende proeven. Telkens als de motor goed warm werd na volle belasting viel hij uit en deed helemaal niets meer. Pas na 5 tot 10 minuten wachten sloeg de motor weer aan. Waarschijnlijk valt de sensor/signaal uit bij hoge temperaturen.

Pas zaterdag hebben we tijdens een langere service de krukassensor kunnen vervangen. Helaas bracht dit ook geen soelaas. De motor bleef uitvallen na belasting zodat we maximaal 4500 toeren konden draaien. Het werd een hele calvarietocht om de finish te halen met vallen en opstaan. Maar dankzij de volharding en doorzetting van het team hebben we toch de finish gehaald. Door alle verloren tijd zijn we als allerlaatste geëindigd in het klassement, maar we pikken nog wel wel kostbare punten van de 5e plaats in de M Cup mee voor de titelstrijd. Mogelijks komen deze nog van pas. We verliezen zeer kostbare punten maar alles blijft nog mogelijk! Door onze problemen kon Monnens de M-Cup winnen en neemt hij nu een voorsprong in het kampioenschap.

Er zijn nog 2 lange wedstrijden te gaan in september, met name de Omloop Van Vlaanderen en de East Belgian Rally. We houden u zeker op de hoogte. In de loop van de week volgen nog enkele onboards, deze zullen we delen via onze Facebook pagina! Met dank aan alle helpende handen en speciale dank aan alle partners !
 

MLV banden velgen Poperinge
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
Yprauto

Trefwoord(en)

Verwante artikelen